Annonce:
Annonce:

Kendismægler raser mod kreditgribbe: Usmageligt!

Folk har i forvejen svært ved at betale regninger, og så hæver Totalkredit bidragssatserne - usmageligt, lyder det fra ejendomsmægler Jesper Nielsen

(Foto: Allover)
(Foto: Allover)
Annonce:
Følg Samfund

Rammer bidragssatserne dig hårdt? Vi vil gerne fortælle din historie. Skriv til os på mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Kendismægleren Jesper Nielsen, der er kendt fra såvel Hammerslag som Hus til halsen på DR, går nu i frontalt angreb på Nykredit, som ejer Totalkredit. Det sker efter, at selskabet endnu en gang pisker kundernes rygge med stigninger i bidragssatsen - det gebyr, der betales for at låne penge.

- Det er usympatisk. Det er ikke god stil. Det her handler ikke om mig. Havde det været Nordea eller Realkredit Danmark, havde jeg reageret på samme måde. Det er toppen, som ikke kigger på bunden, siger Jesper Nielsen og fortsætter:

Annonce:

- Jeg laver Hus til halsen, hvor jeg møder rigtig mange mennesker, som i den grad sidder fast i boligmarkedet, og de har mere gæld, end de har værdi i boligen. Det er jo typisk ikke selvforskyldt; det er bare en udvikling, der har været i de små byer, som er hårdere ramt end de større.

Ingen oplevelser til børnene
- Disse mennesker er ramt hårdt uden at kunne gøre noget som helst. De har ikke mulighed for at flytte kreditforening, fordi gælden overstiger, hvad deres bolig er værd. For de mennesker betyder 500 kr. eller 1000 kr. i måneden rigtig meget. I forvejen har de knap nok råd til at give børnene oplevelser, siger han.

BRF overvejer rabat til vrede Totalkredit-kunder

Nykredit begrunder selv stigningerne med, at selskabet skal polstres på grund af nye krav fra myndigheder, ligesom selskabet vil gå fra at være medlemsejet til at komme på fondsbørsen.

Politikerne må gribe ind


- Jeg ved godt, at der er blevet pippet omkring dette nye EU-tiltag, der peger frem mod 2020. Men med de overskud Nykredit har i dag, kan de formentlig godt nå det, hvis det overhovedet kommer dertil - det er der jo ingen, som ved endnu.

Annonce:

- Jeg tror derimod, at det handler om en anden ting: jeg har selv haft møde med Nykredit i forbindelse med en tidligere dialog, og det, de pippede op omkring, var, at det nok mest af alt handler om at se lækker ud i forhold til kommende investorer. De sælger også ejendomme fra for at få bundlinjen til at se mere attraktiv ud. Det tiltrækker naturligvis flere investorer, siger han.

Alt i alt mener Jesper Nielsen, at politikerne må gribe ind:

- Politikerne bør sætte en stopklods for det her. Det er monopolistiske tilstande, når man bare kan gøre, som det passer en, siger han.

Sådan slipper kreditgribbene selv for gebyrsmæk

Rammer bidragssatserne dig hårdt? Vi vil gerne fortælle din historie. Skriv til os på mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: