Annonce:
Annonce:

Kendt advokat under konkursbehandling

Skifteretten i København har taget Advokatfirmaet Christian Harlang under komkursbehandling, skriver Finans

Christian Harlang risikerer at miste sin bestalling som advokat. Foto: Tariq Khan Mikkel
Christian Harlang risikerer at miste sin bestalling som advokat. Foto: Tariq Khan Mikkel
Annonce:
Følg Samfund

En af de fonde, som har millioner af kroner til gode hos den kontroversielle advokat Christian Harlang, har begæret ham konkurs.

Det skriver Finans.

Skifteretten i København har mandag morgen sat Harlang under konkursbehandling. Det betyder, at retten har accepteret påstanden om, at Harlang og hans firma er insolvent.

- Jeg kan bekræfte, at fondens bestyrelse på vegne af Det Dansk-Franske Dampskibsselskabs Fond har begæret Christian Harlang og hans advokatfirma konkurs. Vi mener, det er den bedste måde at varetage fondens interesser, siger fondens formand, Steen E. Christensen, til Finans.

Dermed står Christian Harlang ifølge Finans også til at miste retten til at virke som advokat.

Christian Harlang er idømt en række bøder i Advokatnævnet og er pålagt at betale millioner af kroner tilbage i salærer og honorarer, som hans tidligere klienter mener, han uretmæssigt har taget.

Annonce:

Christian Harlang vil ikke kommentere konkursbehandlingen.

- Jeg har ikke nogen bemærkninger, siger han til Finans.

Steen E. Christensen, som selv er advokat, blev af Civilstyrelsen bedt om at gennemgå fondens økonomi, og på den baggrund fandt han ud af, at noget var helt galt, skriver Finans.

Steen E. Christensen fortæller, at Christian Harlang både af Advokatnævnet og Københavns Byret er dømt til at betale 4-5 millioner kroner tilbage til fonden.

Egentlig skulle sagen først behandles efter nytår. Men Steen E. Christensen fortæller, at Christian Harlang har foretaget nogle privatøkonomiske bevægelser, som har været mistænkelige.

- Vi begyndte at trække oplysninger om hans økonomi og kunne se, at økonomien i hans advokatfirma var meget belastet. Det fremgår senest af regnskabet for 2016. Derfor indgav vi en konkursbegæring i marts i år, siger Steen E. Christensen til Finans.

Omstridt advokat i formue-fight med familien

Blandt andet er Christian Harlang blevet skilt, selv om han og ekshustruen Bente Meyer stadig bor på samme adresse i Hellebæk. Huset er blevet overført i Bente Meyers navn, mens Harlang stadig hæfter for en del af gælden på mere end 10 millioner kroner.

I det senest tilgængelige regnskab for Christian Harlangs advokatfirma fra 2016 er egenkapitalen i minus med 5,4 millioner kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: