Annonce:
Annonce:

Kendt bagerkæde truet af konkurs

Guldbageren kæmper for sit liv efter konkursbegæring

Guldbageren kan snart gå konkurs, hvis kæden ikke får hjælp af sine medlemmer. (Foto: Thomas Fredberg/Polfoto)
Guldbageren kan snart gå konkurs, hvis kæden ikke får hjælp af sine medlemmer. (Foto: Thomas Fredberg/Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Har du en af de selvstændige bagerbutikker, som nu risikerer at miste Guldbager-konceptet? Så kontakt os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (koster alm. takst)

Kort tid inden jul kan Danmarks største bagerkæde Guldbageren risikere at gå konkurs.

Kæden, der er kendt for sin gule Guldbager-bamse-maskot, har haft økonomiske problemer igennem noget tid, og i begyndelsen af oktober blev den 26 år gamle bagerkæde begæret konkurs af sin bankforbindelse Danske Bank.

- Vi havde så ti dage til at udrede vores mellemværende med banken, sagde den kædeansvarlige Michael Mikkelsen til branchebladet Bager & Konditor.

- Ellers ville de erklære os konkurs og derefter overtage alt af værdi i kæden. Det vil sige et lager med bamser, der alle stod Guldbageren på – men også retten til navnet Guldbageren, fortalte han.

Annonce:

Det lykkes kæden med hjælp fra en samarbejdspartner at skrabe penge sammen og møde op i Skifteretten med bankens tilgodehavende. I første omgang blev en konkurs afværget.

For fortsat at undgå bankerot har kæden bedt de omtrent 60 medlemmer – alle selvstændige bagerbutikker over alt i landet – at indskyde hver 20.000 kroner i aktiekapital.

- Banken har trukket stikket, og vi har ikke en kapitalfond i ryggen, så vi har bedt vore medlemmer indskyde kapital, forklarer Michael Mikkelsen, kædeansvarlig for Guldbageren, nu til Ekstra Bladet.

Det afgørende spørgsmål er nu, hvor mange der vil det. Michael Mikkelsen har tirsdag formiddag ikke overblik over antallet.

- Personligt tror jeg ikke, det ender med en konkurs, men jeg kan desværre ikke udelukke det.

En konkurs vil betyde, at samtlige medlemmer omgående skal skifte facader, emballager og alt andet, der knytter sig til Guldbageren-konceptet. Bager-butikkerne vil altså overleve, men uden Guldbager-navnet.

Senest onsdag inden midnat skal medlemmerne oplyse, om de vil bidrage med 20.000 kr. Og torsdag holder Guldbageren et bestyrelsesmøde for at tage stilling til, om kæden har en fremtid.

- Det værste scenarium er en konkurs, siger Michael Mikkelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: