Annonce:
Annonce:

Kendt butikskæde udsat for 'sikkerhedshul': Spær dit dankort

Butikskæden Bahne har haft et sikkerhedshul. Derfor beder de kunder, der har handlet i en konkret tidsperiode, om at tjekke korttransaktioner og spærre deres kort

Annonce:
Følg Samfund

Kunder, der har handlet i den kendte butikskæde Bahne mellem 4. og 23. november, har fået tilsendt en mail fra forretningen, hvor de anbefales at tjekke deres korttransationer og se at få spærret deres dankort.

Der har nemlig været 'et sikkerhedshul' i butikskædens webshop, som er i fuld gang med at blive undersøgt. Det fortæller direktionssekretær i Bahne, Annette Olsson.

- Vi har opdaget, at vi har haft et sikkerhedsbrud. Vi kender ikke omfanget af det på nuværende tidspunkt, men vi har valgt at melde ud til vores kunder, at vi anbefaler dem at tjekke deres transaktioner på deres kort og tager kontakt til deres bank med henblik på at få spærret deres kort.

- I og med at vi ikke kender omfanget af det endnu, har vi valgt at være ærlige og melde det ud til kunderne, så alles øjne er rettet mod det her brud, siger hun.

Mail til Bahne-kunder

'Vi må beklageligvis informere dig om, at vi har identificeret et sikkerhedshul på bahne.dk, som potentielt gør, at dine betalingsoplysninger kan være blevet misbrugt.

På nuværende tidspunkt ved vi ikke med sikkerhed, om dine betalingsoplysninger er blevet misbrugt. Vi anbefaler for at være på den sikre side, at du tager kontakt til din bank, og får spærret dit betalingskort. Vi anbefaler endvidere, at du gennemgår dine transaktioner for mistænkelig aktivitet.

Sikkerhedshullet har eksisteret i perioden fra den 4. november til den 23. november 2018.

Vi har taget alle forholdsregler for at lukke sikkerhedshullet, og arbejder på højtryk for at sikre, at sådan en situation ikke opstår igen. Vi er ligeledes i tæt dialog med NETS', lyder det i e-mailen til Bahne-kunder.

Annonce:

NETS informeret
Direktionssekretæren fortæller, at NETS er inde over. Betalingskortudbyderen har sendt en mail rundt til alle danske banker og berettet om at Bahne har haft et sikkerhedsbrud. Datatilsynet er også orienteret.

- Vi ved ikke, hvor stor risikoen er, men der er en risiko. Det er der, vi står. Vi prøver at få slukket alle brande, siger hun.

Direktionssekretæren har været i kontakt med bekymrede kunder hele dagen. Der er dog ingen endnu, der melder om misbrug af deres betalingskort.

Kunde undrer sig
Morten Christiansen er en bekymret kunde, der ikke vidste, hvad han skulle stille op med den mail, han modtog lidt over fire fra Bahne torsdag eftermiddag.

Han var i tvivl om, hvorvidt det var en spam-mail, og han undrer sig over, at butikskæden ikke har sendt en officel pressemeddelse ud. Han har derfor ikke spærret sit kort, men det vil han bestemt gøre nu.

- En ting er, at Bahne har haft et sikkerhedsbrud, hvilket selvfølgelig er uheldigt, og lidt uforståeligt det kan ske i så stor en virksomhed over så lang en periode. Men igen, det er jo hverken første eller sidste gang det er sket.

Annonce:

- Jeg var ved modtagelsen af informationen i tvivl om ægtheden af mailen, og havde nok i sådan en situation forventet at Bahne havde understøttet den med en officiel pressemeddelse eller info på hjemmesiden eller lignende, siger Morten Christiansen.

Han har tjekket med sin bank, og det ser ikke ud til, at der er foregået mystiske transaktioner. Han har dog spærret sit kort for en sikkerheds skyld.

Kunder der har handlet før den 4. november eller efter 23. november er ikke i farezonen for misbrug af kortoplysninger oplyser direktionssekretæren.

Opdatering: Det er kun Bahnes webshop der har været ramt af sikkerhedsbristen. De fysiske butikker har aldrig været berørt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: