Kendt byrådsmedlem: - Stærkt irriteret over seminar-frås

95 ledere fra Esbjerg Kommune på seminar: Den ansvarlige direktør bør som minimum have en næse, mener Venstremanden Preben Rudiengaard

Byrådsmedlem og tidligere borgmester i Ribe Preben Rudiengaard er irriteret over, at der er blevet brændt 300.000 kroner af på et seminar, som kunne være holdt på Esbjerg Rådhus. Privatfoto
Byrådsmedlem og tidligere borgmester i Ribe Preben Rudiengaard er irriteret over, at der er blevet brændt 300.000 kroner af på et seminar, som kunne være holdt på Esbjerg Rådhus. Privatfoto
Følg Samfund

- Jeg er da stærkt irriteret over, at man bruger så mange penge på et seminar. Det er simpelthen at udvise manglende respekt for de borgere, vi er sat til at servicere. Og det er heller ikke et pænt signal at sende over for de medarbejdere i kommunen, som er blevet fyret.

Byrådsmedlem - og tidligere folketingsmedlem - Preben Rudiengaard (V)  er mildest talt stærkt forundret over, at 95 ledere i Esbjerg Kommune netop har været på et todages seminar på et hotel i Billund, der ligger kun 66 kilometer fra Esbjerg.

Seminaret kostede skatteborgerne 300.00 kroner til foredragsholdere, middage og overnatning.

Borgerne skal spare: Kommune-bosser på seminar til 300.000 kr.

- De penge kunne vi da godt have brugt på nogle af de svage borgere i kommunen. Vi har netop været gennem en besparelses-runde, hvor vi skulle finde 600 millioner kroner over fire år. Så er det efter min mening helt forkert at sende sådanne signaler ud til befolkningen. Det er simpelthen ikke i orden, siger Preben Rudiengaard til Ekstra Bladet.

Også Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er forbavset over seminaret. Til jv.dk siger borgmesteren, at politikerne ikke har været involveret i arrangementet.

Hun bør have en næse
Det er direktøren for Borger & Arbejdsmarked, Lise Plougmann Willer, der er ansvarlig for det omfangsrige arrangement, som fandt sted på Legoland Hotel & Conference i Billund.

Direktøren for Borger & Arbejdsmarked Lise Plougmann Willer. Privatfoto
Direktøren for Borger & Arbejdsmarked Lise Plougmann Willer. Privatfoto
 

- Det her er helt hen i vejret, og direktøren bør som minimum have en næse. Jeg har altid gået efter de ansvarlige i toppen, når noget er galt. De har ansvaret og de får lønnen for at have dette ansvar. Alligevel er det typisk ledelsen, der først rykker hen til håndvasken for at vaske hænder, siger Preben Rudiengaard til Ekstra Bladet.

Den pensionerede embedslæge og tidligere borgmester i Ribe understreger, at han absolut går ind for at uddanne medarbejderne i kommunen.

- Selvfølgelig skal folk lære noget og udvikle sig fagligt. Men netop når økonomien er så trængt, så kunne seminaret jo fint være afholdt i den store sal på Rådhuset. Jeg er stærkt irriteret over, at ledelsen ikke tænker så bredt og på helheden. Vi skal som politikere og embedsmænd betjene borgerne. Det er ikke omvendt, betoner Preben Rudiengaard.

Kun en gratis drink
Lise Plougmann Willer har over for jv.dk begrundet seminaret på følgende måde:

- Formålet med lederseminaret er at samle forvaltningens ledere efter sammenlægningen med Familie & Forebyggelse. Vi arbejder med fusionen og den nye helhedsorienterede indsats, som det er så vigtigt, at vi bliver dygtige til. Forudsætningen er, at vi kender hinanden og arbejder i samme retning.

Lise Willer har understreget, at der efter middagen på hotellet kun blev betalt en drink pr. medarbejder i baren. Resten var for egen regning.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU