Kendt café slagtet i anmeldelse: Minder om kattemad

Hvis man skal imponere Politikens madanmeldere, så skal man ikke servere mad fra dåser og spande

Politikens madanmelder er ikke begejstret for den mad, der bliver serveret på stedet, der før var kendt som Café Obelix. Foto: Linda Johansen
Politikens madanmelder er ikke begejstret for den mad, der bliver serveret på stedet, der før var kendt som Café Obelix. Foto: Linda Johansen
Følg Samfund

Av, av, av. Det kører ikke for Café Trold i øjeblikket.

Først mistede caféen på Vesterbro Torv i København retten til at kalde sig for Café Obelix, et navn stedet ellers havde haft i 25 år. Nu har caféen også mistet en smule værdighed, efter at Politikens madanmelder har været forbi.

Madanmelder Morten Hjortshøj har efter sit besøg, og dertilhørende lettere lunkne kulinariske oplevelse, kvitteret med et hjerte i dagens avis.

Morten Hjortshøj var ikke videre imponeret over den gullasch, han fik serveret.

'Suppen (59 kr.) var tyk som tapetklister, med gådefulde industriskårede kødterninger, gummihårde champignon og en lugt, der fik mig til at tænke på Whiskas. Ved siden af croutoner og purløg. Mit bud er, at ungarerne vil stå stærkt i et søgsmål, for gullascharven har vel sjældent været forvaltet så urimeligt uartigt', skriver han.

Efter en noget utilfreds oplevelse, hvilket kokken på caféen så, kunne denne afsløre overfor madanmelderen, at den ungarske nationalret er købt udefra, den er i hvert fald ikke hjemmelavet.

Skulle man komme forbi Café Trold, så skriver Morten Hjortshøj i anmeldelsen, at kokkene kan håndtere en frituregryde. I hvert fald udløser pomfritterne begejstring, som det eneste de fik smagt den dag. For burgeren der fulgte med de friturestegte kartofler var eftersigende ikke videre imponerende.

En flæskestegssandwich udløste heller ikke topscore, da den var stegt til den tørre side og tilbehøret ikke var hjemmelavet.

Dyrt navneskifte
Tidligere på måneden skiftede Café Obelix navn til Café Trold efter at ejeren, Søren Nissen, tabte en retssag i Østre Landsret om rettighederne til brug af navnet og figuren fra Asterix-universet.

I 25 år havde caféen været opkaldt efter den populære bautasten-huggende tegneseriefigur. Efter at forlaget bag tegneserien Asterix blev bekendt med dette, lagde de sag an mod ejeren, Søren Nissen.

Han tabte den første sag i Sø- og Handelsretten tidligere i år, og ankede derfor sagen til Østre Landsret, hvor han også endte med at tabe.

Det har ikke været billigt for Søren Nissen at kæmpe for navnet 'Obelix' til sin café. Han blev dømt til at betale 600.000 kroner i erstatning til forlaget, der har rettighederne til Obelix. Samtidig blev Søren Nissen også pålagt at betale 101.700 kroner i sagsomkostninger.

Men det over 700.000 kroner var ikke det eneste, som den tabte retssag kom til at koste Søren Nissen. For inden domsafsigelsen i efteråret vurderede han, at det ville koste i omegnen af 300.000 kroner på udskiftning af parasoller, interiør og ny markedsføring med et nyt navn.

Siden november 2018 har caféen på Vesterbro Torv haft nogle ret unikke parasoller. Foto: Jonas Olufson
Siden november 2018 har caféen på Vesterbro Torv haft nogle ret unikke parasoller. Foto: Jonas Olufson
 

Man kan i dag godt se, at det har været en dyr omgang for Søren Nissen at tabe til det franske tegneserieforlag. I hvert fald har han valgt at spare penge på udskiftning af parasollerne, som står på Vesterbro Torv.

Han har blot valgt at klippe Obelix ud af tekstilet, så der bare står Café. Derfor kan det også være lidt svært for nye gæster at gennemskue, at de er på vej ind på Café Trold, hvis de er hungrende efter en bid brød på Vesterbro Torv.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Søren Nissen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Københavner-café knust i retten: Får bøde og må opgive berømt navn

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind