Kendt danskejet tøjmærke solgt for milliardbeløb

Tøjmærket Peak Performance er blevet solgt til udlandet for et stort milliardbeløb

Den danske modekoncern IC Group, der ejer en række kendte tøjmærker, har solgt en af sine absolut mest kendte brands fra.

Selskabet har solgt brandet Peak Performance til selskabet Amer Sports Corporation. Salget indbringer IC Group 1,9 milliarder kroner, oplyser IC Group via fondsbørsen.

- Det har været en lang og grundig auktionsproces med mange interesserede og kvalificerede købere, som har skabt de optimale rammer for frasalget af Peak Performance.

- Vi har ikke blot fået den helt rigtige pris for aktivet til vores aktionærer, vi har også fundet den rigtige langsigtede nye ejer, skriver bestyrelsesformand for IC Group Peter Thorsen i meddelelsen.

Erhverv Dansk robotfirma solgt for milliardbeløb

Glade for handel
Hos Amer Sports er de begejstrede for handlen.

- I overensstemmelse med vores strategi er det vores plan at vokse inden for sportstøj samt direkte-til-forbruger, hvilket vi vil gøre via opkøbet af Peak Performance, det ikoniske svenske premium brand inden for performance outerwear og streetwear, siger Heikki Takala, der er CEO hos Amer Sports og fortsætter.

- Peak Performance er et godt match til vores nuværende brandportefølje og har en stærk position inden for sports og modetøj og desuden en betydelig andel af salg inden for sportstøj til kvinder samt direkte-til-forbruger. Med dette opkøb tager vi endnu et vigtigt skridt mod vores langsigtede mål om at opnå en omsætning på over 1,5 mia. EUR inden for sportstøj.   

Bjarne Hessel er kendt for at sælge Mercedes-biler hos sine forhandlere. Foto: Carsten Andreasen Erhverv Fire jyske brødre tjener penge som aldrig set før

Pengene fra salget, der ventes at ligge på 1,7-1,8 milliarder kroner, når omkostninger er taget fra, forventes at blive givet videre til IC Groups aktionærer i form af ekstraordinær dividende.