Kendt debattør: Mads Holgers 'store hemmelighed' afslører dyster sandhed

Hemmeligheden blev afsløret en lun solskinsdag i Indre By i København sidste år, da de to venner spiste frokost

/ritza/Joachim Adrian
/ritza/Joachim Adrian

For præcis et år siden valgte den kendte debattør, radiovært og kvindebedårer, Mads Holger, på tragisk vis at ende sit liv i familiens sommerhus på Sydfyn.

Kort før sin død afslørede han en hemmelighed, som hans ven og ditto debattør, Søren Damm, ikke har kunnet glemme. Den viste sig nemlig at afsløre en dyster sandhed om Mads Holgers liv. 

Det skriver han på altinget.dk.

Uundgåelig byge bobler
Hemmeligheden blev afsløret en lun solskinsdag i Indre By i København sidste år, da de to venner spiste frokost. Her spurgte vennen Mads Holger, om de to skulle dele 'noget af den champagne, der var blevet synonymt med brandet 'Mads Holger''.

Men til Søren Damms store overraskelse svarede levemanden, der ellers var kendt for sin ekstravagante livsstil, nej tak.

- Jeg skal fortælle dig min største hemmelighed. Jeg kan faktisk ikke tåle champagne. Hvis jeg på forhånd ved, at nu kommer der en uundgåelig byge bobler, så sniger jeg mig lige ud på toilettet og tyrer en kakaomælk. Så undgår jeg halsbrand. Men det må du sgu ikke skrive – så er jeg en færdig mand i offentligheden', sagde Mads Holger til sin ven.

Se også: 'Sidst, jeg så Mads Holger...'

'Det grinte vi meget ad, men her præcis 14 måneder senere indser jeg, at det var et udsagn, der rummede en mere dyster sandhed, end jeg tillagde det, den lune solskinsdag på Gothersgade', skriver Søren Damm på altinget.dk.

Vodka-klovnen
Over for Ekstra Bladet uddyber Søren Damm, hvorfor samtalen endte med at betyde så meget for ham:

- Mads Holger blev anset for og spillede med på illusionen om at være en champagnedreng. Det var en persona, han havde udadtil. I virkeligheden foretrak han en kold håndbajer.

- Han ville gerne tages seriøs som politiker, men den flashy fortid som vodka-klovnen, der var ombejlet af damer, overskyggede hans filosofiske projekt. Og det var hans store tragedie. Han turde ikke træde ud af rollen, men det opdagede man først, når man kom tættere på, fortæller han.

Mads Holger blev 38 år. Han efterlod sig en mor, en søster, to mostre og en kæreste.

Mads Holger blev bisat fra Garnisonskirken. Søsteren Pippi Olivia går bagerst med en rose i hånden. (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik - 12. jul. 2016 - kl. 15:04 Mads Holgers søster i tårevædet tale: Jeg kan mærke din fred nu

Se også: Drømte om at blive politiker

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere