Kendt dokumentarist bliver ny kanalchef for DR2

Christoffer Guldbrandsen, der står bag en række anerkendte dokumentarfilm, afløser Michael Thouber

Christoffer Guldbrandsen skal stå i spidsen for udviklingen af DR2. (Polfoto)
Christoffer Guldbrandsen skal stå i spidsen for udviklingen af DR2. (Polfoto)

DR2 har mandag sat navn på sin nye kanalchef, der skal efterfølge Michael Thouber, som er tiltrådt som direktør for Kunsthal Charlottenborg i København.

Valget er faldet på den 44-årige Christoffer Guldbrandsen, der er manden bag anmelderroste og dagsordensættende dokumentarfilm som 'Den hemmelige krig', 'Fogh bag facaden', 'Lykketoft Finale' og 'Dagbog fra midten'.

Især 'Fogh bag facaden' vakte opsigt, da den viste daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i ophedede forhandlinger med en række europæiske toppolitikere under EU-topmødet i 2002, hvor EU's udvidelse mod øst blev en realitet.

Christoffer Guldbrandsen har tidligere været journalistisk chef på DR2 og har det seneste år været administrerende direktør for The Why Foundation, der producerer internationale dokumentarfilmserier.

Christoffer Guldbrandsen er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1998, og han fortæller, at han glæder sig til at stå i spidsen for DR2.

- Det er et stort privilegium at få lov til at arbejde med DR2, som for mig står som indbegrebet af alt det bedste ved public service.

- DR2 skal selvfølgelig også i fremtiden være Danmarks nytænkende, originale og helt uundværlige public service-kanal, og det glæder jeg mig til at bidrage til, siger Guldbrandsen i en skriftlig kommentar.

Christoffer Guldbrandsen tiltræder 1. november.

6 kommentarer
Vis kommentarer