Kendt DR-vært bliver ny chefredaktør

Den tidligere DR2-vært Martin Krasnik bliver chefredaktør for Weekendavisen

Foto:
DR/Agnete Schlichtkrull
Foto: DR/Agnete Schlichtkrull

Martin Krasnik bliver chefredaktør på Weekendavisen, det skriver Berlingske Media i en en pressemeddelelse. Han overtager efter Anne Knudsen, der har været chefredaktør siden 1998 og administrerende direktør siden 2002. Det bliver Mette Maix - nuværende administrerende direktør for i Berlingske Media, der bliver adm. direktør for Weekendavisen.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvorfor Anne Knudsen stopper som chefredaktør, men adm. direktør Mette Maix udtaler:

"Anne Knudsen har i sin rolle som ansvarshavende chefredaktør insisteret på at give avisens læsere den bedste journalistik i Danmark hver uge. Med hende i spidsen har Weekendavisen vist, at læserne gerne vil have velskrevne, interessante og overraskende historier - også på papir. Anne Knudsen har udviklet og styrket Weekendavisen ved at holde fast i den høje kvalitet og den eftertænksomme redigering."

Anne Knudsen fortsætter som skribent på Weekendavisen.

Martin Krasnik har været ansat som journalist på Weekendsavisen ad flere omgange. I 1995 var han praktikant siden udlandsredaktør, korrespondent i Jerusalem og London, før han blev studievært på DR2 deadline. I september vendte han tilbage til Weekendavisen, og overtager nu stillingen som ansvarshavende chefredaktør med det samme.