Kendt kvindemagasin sadler om: Nu er kurvede kvinder i fokus

For at hylde alverdens kropstyper har et dansk kvindemagasin relanceret sig selv, så det har fokus på de kvinder, der har lidt ekstra sul på sidebenene

Sådan ser nyeste udgave af Q ud - med en kurvet kvinde på forsiden. (Foto: PR)
Sådan ser nyeste udgave af Q ud - med en kurvet kvinde på forsiden. (Foto: PR)

Kvindemagasiner får tit skudt i skoene, at de har for tynde modeller, som ikke ser ud som virkelighedens kvinder.

Men hos Magasinet Q er de vilde med de kvinder, der ikke er åleslanke. Derfor er magasinet i dag blevet relanceret med 100 procent på 'kvinder med kurver'. Det betyder bl.a., at de modeller der kommer på magasinets forside og i modeserierne, har kurver.

- Modellerne i Q har former, som ikke er modelmål. Det er kvinder, der ligner os alle. De kan have store bagdele og bryster, siger Charlotte Riparbelle, magasindirektør i Aller, der udgiver Q, til Ekstra Bladet.

Nu kommer Danmarks første magasin til kurvede kvinder

Q's primære målgruppe er kvinder mellem 25 og 50 år, der ikke har traditionelle modelmål - dvs. kvinder, som bruger størrelse 38-40 eller mere. Og håbet med Q's relancering er da også at hylde alle slags kvinder:

- Kvinder er typisk alt for selvkritiske, når de f.eks. ser sig selv i spejlet. Vi vil vise, at kvinder er forskellige, og at majoriteten af kvinder er kurvede og smukke, siger Charlotte Riparbelle.

Hun ser desuden en tendens til, at kurvede kvinder er blevet en trend:

- Sådan en som Kim Kardashian er jo dødlækker. Og vi behøver ikke at opgive at være lækre, bare fordi man bruger størrelse 40 eller derover og ikke lever op til nogle idealmål. Idealer er drømme og skal ikke være virkelighed, siger magasindirektøren i Aller.

Det nye og relancerede Q er udkom i mandags.

Nu fejrer kvinderne 'morkroppen'