Kendt radiovært blev tæsket af sin bror: Nu står han frem

Som barn blev den kontroversielle debattør og radiovært, Geeti Amiri, tæsket af sin fem år ældre bror, hvis hun opførte sig 'for dansk'. Nu står storebroderen frem og fortæller, hvorfor det slog klik

Geeti Amiri blev tæsket af sin bror, hvis hun opførte sig 'for dansk'. Foto: Jonas Olufson
Geeti Amiri blev tæsket af sin bror, hvis hun opførte sig 'for dansk'. Foto: Jonas Olufson

I flere år levede den 27-årige debattør, blogger og radiovært, Geeti Amiri, i frygt for sin storebror Alishir. Opførte hun sig for dansk, svarede broderen igen med tæsk.

- Jeg troede, jeg kunne løse alt med vold. Hvis jeg gav hende bank, så havde jeg gjort mit for, at hun skulle opføre sig som en 'god pige'. Sådan tænkte jeg, fortæller Alishir Amiri til P1 Dokumentar.

Geeti Amiri udgav sidste år selvbiografien 'Glansbilleder', der blandt andet beskriver den vold, der endte med at sende hende på krisecenter. Men det er første gang, broderen står frem.

- Det er ikke noget, jeg er stolt over. Jeg er kun glad for, at jeg ikke knækkede hende så meget, at hun endte på en psykiatrisk afdeling og begik selvmord. At jeg ikke skadede hende så meget, at hun aldrig kunne komme på fødderne igen, gør at jeg kan leve videre i dag, siger Alishir Amiri, der i dag er 33 år og bosat i Sverige.

- Jeg har stadig ikke tilgivet mig selv helt. For vi snakker ikke om, at jeg kun har gjort det én gang. Det har været gennem flere år.

Dikterede søstrenes liv
Alishir Amiri ville have, at hans søstre skulle være 'gode piger'. Og 'gode' piger var ikke danske piger.

- En god pige må aldrig gå ud. Når hun snakker med sin bror, skal hun slå blikket ned, og bare sige ja til alt. Hun må ikke drikke alkohol, feste eller have kærester. Det var sådan, min verden hang sammen dengang, fortæller han i programmet.

De voldelige overfald endte med at sende Geeti Amiri på krisecenter, da hun var blot 17 år gammel. I flere år havde søskendeparret ingen kontakt med hinanden, men i dag taler de sammen igen.

Udover at være radiovært på P1-programmet 'Geetisk Råd', blogger Geeti Amiri  i dag for Eurowoman og Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Alishir Amiri, men ifølge familien ønsker han ikke at stille op til interview.

Se også: Kendt debattør nægtet hjælp efter vold: Manu Sareen svigtede mig

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere