Kendt slagter: Vigtigt for mig at vise, at jeg ikke er en røver

Jens Slagter fra Kultorvet i København kæmper for frifindelse i sag om kæmpebøde

Slagter Jens Petersen fik sidste år en bøde på 190.000 kroner i Københavns Byret. Nu kører ankesagen ved Østre Landsret. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Slagter Jens Petersen fik sidste år en bøde på 190.000 kroner i Københavns Byret. Nu kører ankesagen ved Østre Landsret. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Følg Samfund

Den kendte slagter ved Kultorvet i København, Jens Petersen, er forsigtig optimist, efter at sagen om en bøde på 190.000 kroner for overtrædelse af udlændingeloven onsdag blev behandlet ved Østre Landsret.

Slagtermester Jens Petersen - eller Jens Slagter, som han også kaldes - må vente en uge på landsrettens afgørelse. Han mener dog, at han havde en god dag i retten.

- Jeg føler, de lyttede til min side af sagen. Det er vigtigt for mig at vise, at jeg ikke er en røver og udnytter udenlandsk arbejdskraft, lyder det efter retsmødet fra slagteren med den velkendte bowlerhat.

Jens Petersen blev i juni sidste år idømt kæmpebøden ved byretten, fordi han i 2010 ansatte en udenlandsk studerende, der ikke måtte arbejde mere end 67,5 timer om måneden.

Det skyldes, at den studerende kun havde en begrænset arbejdstilladelse i Danmark, men det vidste Jens Petersen ikke, lyder hans forsvar.

- Jeg var opmærksom på, at han skulle have arbejdstilladelsen i orden og ikke være kommet illegalt over grænsen, fortæller slagteren, der forud for ansættelsen tjekkede den studerendes pas.

Slagter efter dom: Nu skal jeg have en stor fadøl

Et stempel i passet viste, at den nepalesiske mand både havde opholdstilladelse og arbejdstilladelse i Danmark. At arbejdstilladelsen kun var begrænset fremgik ikke af stemplet.

Ifølge Jens Petersens forsvarer, Lars Alexander Borke, beviser det, at slagtermesteren handlede i god tro, da han ansatte nepaleseren som opvasker på fuld tid.

- Der er intet i dette dokument (passet, red.), der skulle få Jens Petersen til at tro, at den ansatte havde begrænsninger i sin opholds- eller arbejdstilladelse, siger Lars Alexander Borke, der kræver frifindelse eller bødenedsættele for sin klient.

- Bødens størrelse er helt ude af proportioner, siger forsvareren og påpeger, at opvaskeren var ansat efter overenskomst, opført i lønsystemet og hver måned fik indberettet skat.

TV: Slagter: Rullepølsen sælger som aldrig før

Anklager Peder Karmark medgiver, at Jens Petersen næppe havde ansat opvaskeren for egen vinding skyld. Anklageren kræver alligevel, at landsretten stadfæster byrettens dom.

- Han (Jens Petersen, red.) har handlet uagtsomt ved ikke fuldt ud at sætte sig ind i reglerne, lyder det fra anklager Peder Karmark.

Ifølge loven straffes man med 10.000 kroner pr. påbegyndt måned, hvor man har overtrådt udlændingeloven. Opvaskeren var ansat over en periode på 19 måneder, og derfor er bøden på 190.000 kroner.

Betalte 1000 kroner for smørrebrød

Jens Petersen fortæller til Ekstra Bladet, at det er det er væltet ind med støtte fra folk, siden han i juni 2014 blev idømt bøden ved byretten.

Blandt andet betalte en mand 1000 kroner for tre stykker smørrebrød og sagde 'det er til bøden', inden han forlod slagterbutikken. Jens Slagter har dog betalt pengene tilbage.

- Jeg fandt ud af, hvem den venlige mand er og gav ham pengene tilbage. Det tog han pænt og sagde, 'nå, du tror nok du vinder sagen', fortæller Jens Slagter med et glimt i øjet.

Østre Landsret vil afsige dommen 25. februar.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.