Kendt tv-vært taget i løgne: - Det har været tortur

Den amerikanske tv-vært Brian Williams har givet sit første interview, siden han blev suspenderet for at have løjet flere gange på tv

Se historien om Brian Williams her: (Video: AP)

Den nærmest legendariske tv-vært på NBC Brian Williams kom ud i sit livs krise, da han i februar blev suspenderet efter at være blevet taget i flere løgne på tv.

Blandt andet løj han om at have siddet i en helikopter, der blev beskudt i Irak.

Nu taler han for første gang ud i et interview med Today.

- Det har været tortur. Men set i bakspejlet har det været absolut nødvendigt. Jeg har opdaget en masse ting. Jeg har lyttet og set, hvad der svarer til min karrieres sorte boks. Jeg har gennemgået alt - omkring 20 års offentlige ytringer, siger han.

Samfund TV: Vært løj om helikopterangreb - nu går han i skam

Brian Williams kom til at sige, at han og et nyhedshold i 2003 blev beskudt af fjender og efterfølgende styrtede ned med helikopteren. (Foto: AP) Samfund Nyhedsvært undskylder pinlig nedskydningsløgn

Sagen begyndte at rulle, da Brian Williams i sin udsendelse fortalte seerne, at han selv havde prøvet at blive beskudt tilbage i 2003. Her skulle Williams altså have siddet i en helikopter, der blev skudt ned i Irak.

Men det havde han bare ikke. Det fik NBC til at iværksætte en intern undersøgelse af Williams udsagn igennem de sidste 10 år, hvor der kom flere skeletter ud af skabet, hvilket medierne svælgede i.

- Jeg læste disse historier i avisen, og jeg kunne ikke lide den person, som jeg læste om. Jeg ville have gjort hvad som helst, for at historierne var om noget andet - men det var om mig, siger han.

Williams forsætter ikke i rollen som nyhedsvært på NBC Nightly News. I stedet er han blevet degraderet til en mindre værtsrolle på MSNNBC.

6 kommentarer
Vis kommentarer