Kendte øl-tvillinger har ikke talt sammen i syv år

Ølbrødrene Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø har ikke været på talefod i syv år. Nu bliver deres liv og den årelange konflikt mellem dem foldet ud i en ny bog

En ny bog sætter fokus på brødrene Mikkel Borg Bjergsøs (tv.) og Jeppe Jarnit-Bjergsøs (th.) liv. Foto: Gregers Tycho/Thea Pedersen
En ny bog sætter fokus på brødrene Mikkel Borg Bjergsøs (tv.) og Jeppe Jarnit-Bjergsøs (th.) liv. Foto: Gregers Tycho/Thea Pedersen
Følg Samfund

Danske Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø er blandt verdens bedste mikrobryggere. Fra henholdsvis København og New York styrer de hver deres ølimperium. Mikkel som ejer af mikrobryggeriet Mikkeller, og Jeppe som ejer af mikrobryggeriet Evil Twin.

Forretninger, som har gjort dem begge enormt velhavende.

Mikkel og Jeppe er også enæggede tvillinger født med halvandet minuts mellemrum. Men mellem dem raser en konflikt, som er så dyb, at de ikke har talt sammen i syv år.

I en ny bog med titlen 'Ølbrødre', som udkom i denne uge, beretter de to brødre nu om deres liv med og uden hinanden.

Men ifølge Jeppe Jarnit-Bjergsø får læserne ikke hele sandheden, fordi broderen maler lidt af et skønmaleri om sig selv og sin virksomhed.

- Det er med en blandet følelse, at bogen kommer ud, fortæller Jeppe Jarnit-Bjergsø til Ekstra Bladet.

- Altså det er et kæmpe privilegium, at nogen gider at skrive en bog om mit liv, og det er jeg rigtig glad for.

- Men Mikkel har for vane at dyrke sin egen virkelighed, og det er den, han gerne vil have, at omverdenen maler. Han har det med at pynte lidt på tingene, siger Jeppe Jarnit-Bjergsø.  

Enæggede øl-tvillinger i krig

Idiot
Jeppe Jarnit-Bjergsø mener, at broderen Mikkel viser et poleret billede af sig selv i bogen. Han nævner et eksempel fra bogen, hvor Mikkel siger, at han synes, det er rigtig ærgerligt, at brødrene ikke har et forhold til hinanden og deres familier.

- Det kan jeg ikke rigtig bruge til noget, for han har ikke bestilt andet end at svine mig til de sidste syv år, siger ølbryggeren.

- Når jeg så siger, at jeg ikke savner ham, så bliver jeg jo lidt udstillet som en idiot, ikke?

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Jeppe Jarnit-Bjergsø er bosat i New York, hvor han har mikrobryggeriet Evil Twin, som han grundlagde i 2010. Foto: Thea Pedersen
Jeppe Jarnit-Bjergsø er bosat i New York, hvor han har mikrobryggeriet Evil Twin, som han grundlagde i 2010. Foto: Thea Pedersen

Rick Astley laver øl med dansk hipster-bryggeri

Mediestunt
Ifølge Jeppe Jarnit-Bjergsø har han vendt sin kritik af Mikkel med forfatteren til bogen, Rasmus Emborg.

- Nogle af de diskussioner, jeg har haft med Rasmus, er, at du får bare ikke sandheden fra Mikkel, det gør du ikke. Jeg tror ikke, at sandheden er nok for ham længere, siger Jeppe Jarnit-Bjergsø.

- Det er også derfor, vi ikke kommer godt ud af det med hinanden mere.

- Har du og din bror haft nogen kontakt, siden bogen kom ud?

- Vi har ikke snakket sammen i mange år. Og jeg har faktisk heller ikke noget behov for det, siger Jeppe Jarnit-Bjergsø.

- Der er mange, der tror, at det hele er et mediestunt. Det er det ikke. Desværre.

Står inde for alt
Til Ekstra Bladet understreger forfatter Rasmus Emborg, at han står inde for bogen.

- Nu har jeg fulgt brødrene i næsten et år, så jeg er ikke overrasket over, at de ser forskelligt på tingene, for der er en konflikt i deres relation, siger han.

- Men jeg kan stå hundrede procent inde for det, jeg har skrevet, og den måde, jeg har fortalt deres historier på. Både deres historie hver især og deres fælles historie.

Mikkel Borg Bjergsø har ikke ønsket at medvirke i denne artikel. Hans hustru, Pernille Pang, som er pressechef hos Mikkeller, skriver i en mail til Ekstra Bladet:

'Mikkel synes, at det er blevet en god og velresearchet bog, der fortæller en grundig historie om ham og Mikkeller.'

I april 2019 eskalerede konflikten mellem Mikkel og Jeppe, da Mikkel Borg Bjersø planlagde at åbne en restaurant på Åboulevard i København på samme adresse som ølbaren Himmeriget, som Jeppe Jarnit-Bjergsø i sin tid var involveret i.

Du kan læse mere om konflikten her.

Mikrobryggeriernes danske superstjerne tjente tykt i 2015

Mikkel Borg Bjergsø stiftede ølproducenten Mikkeller i 2006. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Mikkel Borg Bjergsø stiftede ølproducenten Mikkeller i 2006. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+