Kenneth fyret: Måtte ikke køre hjem i firmabil

Den ufaglærte maler Kenneth Søgaard sidder hårdt i det, efter han blev fyret i mandags

Folketinget har flere gange vedtaget hjælpepakker for at undgå flere danskere ender Kenneths situation. Video: Ritzau Scanpix

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Den ufaglærte maler Kenneth Søgaard vidste godt, hvad klokken var slået, da hans mester i mandags sagde, at han måtte køre Kenneth Søgaard hjem.

- Jeg har jo firmabil, så jeg spurgte, om jeg var fyret, og ja, det var jeg så, fortæller Kenneth Søgaard.

Coronakrisen har ramt den 32-årige familiefar til fire hårdt, fordi har endnu ikke har optjent ret til dagpenge.

Derfor forsøgte han også forgæves at gøre sin mester opmærksom på, at regeringen har tilbudt en ordning, der giver lønkompensation til arbejdsgivere, hvis de holder på medarbejderne.

- Jeg sagde til ham, du er godt klar over, at jeg har fire børn, jeg skal tage vare på, og min kone studerer, så vi lever af min løn, men det kunne ikke lade sig gøre, siger Kenneth Søgaard.

Han prøver derfor nu desperat at finde arbejde, men det har vist sig at være en stort set umulig opgave.

- Jeg har meldt mig ledig, men du får ikke meget på kontanthjælp, så nu spørger vi os selv, om vi kan betale regninger.

- Og jeg søger jobs på livet løs, men ingen tilbyder arbejde, og arbejdsgivere presser os ned i løn på grund af konkurrencen, siger Kenneth Søgaard.

Opdateret med svar fra finansminister Nicolai Wammen:

Wammen: Vi lytter til råd

Finansminister Nicolai Wammen sagde onsdag som et svar på Ekstra Bladets spørgsmål på et pressemøde, at der kommer flere initiativer, der skal sikre økonomien for fyrede danskere.

- I siger selv, at der vil ske fyringer, selvom I nu kommer med en række tiltag. Har regeringen noget på vej i forhold til familier, som ikke kan få det til at hænge sammen på dagpenge eller kontanthjælp? Hvad skal hjælpe familiernes økonomi?

- Vi er dybt optaget af at holde hånden under familiernes økonomi, og der er heldigvis den danske model med dagpengesystemet og andet, som kan træde i kraft, hvis nu folk mister deres arbejde. Det vi bruger rigtig mange kræfter på lige nu, det er at undgå, at rigtig mange bliver sendt ud i arbejdsløshed.

- I har ikke nogen umiddelbar vurdering af, hvor mange der mister jobbet i den kommende tid. Men I siger selv, at det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og du henviser til noget, dagpengesystemet, som ikke er ekstraordinært. Har I tænkt jer at gøre noget ekstraordinært for dem, som mister deres job?

- Det er ikke for nuværende muligt at sige, hvor mange virksomheder, der ikke klarer sig igennem, eller hvor mange der desværre kommer til at få en fyreseddel. Men det jeg med sikkerhed kan sige, det er, at hvis vi ikke tog alle de skridt, som vi gør med hjælpepakken, så vil risikoen være, at det tal blev meget højt.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at holde det nede, og vi lytter også til råd i forhold til andre ting, som vi kan gøre. Det her bliver ikke det sidste initiativ, som regeringen kommer til at tag i forhold til at holde hånden under lønmodtagere og vores virksomheder. Vi følger det meget tæt, og vi kommer også i de kommende dage og uger til at se nye initiativer, siger Nicolai Wammen.

Læs flere andre historier om danskere, som har mistet deres job grundet coronavirussen herunder: