Annonce:
Annonce:

Khader hylder tysk avis-gigant: Laver vild Køln-reportage på arabisk

Den tyske avisgigant Bild har lavet en længere tv-reportage om overgrebene i Køln på arabisk. Indslager er henvendt til flygtninge i ind- og udland. Naser Khader efterlyser samme initiativ her hjemme og hylder ideen

(Foto: Hougaard/Skræmdump)
(Foto: Hougaard/Skræmdump)
Annonce:
Følg Samfund

Den store tyske tabloid avis Bild har i dag valgt at bringe en mere end 8 minutter lang video-reportage, hvor det toneangivende tyske medie på arabisk forsøger at oplyse arabisk talende i ind- og udland om de voldelige og seksuelle overfald, der skete nytårsnat i Køln.

I en kort tekst, der ledsager tv-klippet forklarer avisen baggrunden for at bringe tv-klippet det udelukkende er på arabisk, men dog har fået tyske undertekster.

Chokerende video: Reporter udsat for sexchikane på TV

- Bild giver mikrofonen til de mennesker, der blev udsat for de skæbnesvangre begivenheder den nat i Køln. Indbyggerne der var på stedet nytårsaften, dem der bevæger sig på pladsen (foran banegården, red.) dagligt og de flygtninge, der af mange er blevet identificeret som de skyldige i dramaet, skriver avisen og fortsætter:

Annonce:

- Samtidig har avisen besluttet, at belyse sagen i et særligt perspektiv. Med en arabisk reporter, der også er syrisk flygtning, har Bild fundet en unik måde at få adgang til ofrene og gerningsmændene bag begivenhederne den nat i Køln, slutter avisen.

Khader hylder Bild
Medlem af Folketinget for de konservative, Naser Khader, der ofte deltager i debatten om flygtninge og indvandrer, hylder tyske Bild for sin progressive reportage, som han mener kan være med til at skabe en holdningsændring blandt araberne.

- Jeg synes overordnet, det er en fremragende ide. Der er en erkendelse af, at der er et problem og dem der bedst kan bekæmpe det, er araberne selv, for det er et arabisk problem. Derfor er det enormt vigtigt, at man tager bladet fra munden og italesætter det, som Bild forsøger her, siger Khader til Ekstra Bladet.

Efter nytårs-overgreb: 2500 betjente i Køln til karneval

I Bilds reportage taler de med flygtninge og indvandrer der skammer sig over begivenhederne i Køln.

De opfordrer til, at gerningsmændene smides ud af landet.

Annonce:

- Flere arabiske piger fortæller også, hvordan de selv har været udsat for det. Det virker og det rammer araberne og især de arabiske mænd, fordi det er et ømt punkt, når pigerne stiller spørgsmålet - hvad nu hvis, det skete for din søster? Jeg synes Bild rammer et ømt punkt hos araberne med den reportage, lyder analysen fra Naser Khader.

Han tror dog ikke på, at reportagen kan ændrer ved flygtningestrømmen til hverken Danmark eller Tyskland.

Danske medier bør lave arabiske nyheder
Bilds forsøg med at lave arabiske reportager om flygtningeskabte problemer, mener dansk-syreren er en ideel mulighed for at skabe en konstruktiv dialog.

En måde at kommunikere på, man også burde forsøge sig med i Danmark.

Imam forklarer sex-overgreb: Køln-kvinderne brugte parfume

- En reportage som denne kan være med til at skabe en større selv selvkritik og selvjustits blandt flygtningene. Der er ofte en kollektiv benægtelse af kendsgerningen og mange bortforklaringer. Men i Bilds video tyder det på, at budskabet er sevet ind og fordømmelserne kommer fra araberne selv, siger Naser Khader og slutter:

Annonce:

- Det er vigtigt at bide mærke i, at der i videoen bliver der sagt, at gerningsmændene kommer fra dårlige familier og er dårligt opdragede og de skal stilles til ansvar for deres ugerninger.

Du kan se Bilds video ved at klikke på her.

Deltag i debatten - Er Bilds ide med en reportage på arabisk en god ide, eller bør mediet holde sig til det tyske modersmål?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: