Kidnappet ved fødslen: Gik i skole med sin biologiske søster

For 17 år siden blev en nyfødt baby kidnappet på et hospital i Cape Town - nu er hun fundet på samme skole som sin biologiske lillesøster

Celeste Nurse (til højre), moren til den pige, som blev kidnappet for 17 år siden, forlader her retten i Cape Town, Sydafrika. (Foto: AP)
Celeste Nurse (til højre), moren til den pige, som blev kidnappet for 17 år siden, forlader her retten i Cape Town, Sydafrika. (Foto: AP)

For 17 år siden oplevede et sydafrikansk forældrepar det værste, man kan forestille sig: Deres nyfødte barn blev kidnappet.

Kidnapningen af deres datter skete efter fødslen på et hospital i Cape Town i 1997, men familien har alligevel fortsat med at fejre datterens fødselsdag hvert år lige siden.

Nu planlægger familien at holde en kæmpe fest den 28 april, hvor de for første gang, kan fejre fødselsdagen sammen med hende, fortalte pigens tante en radiostation i Sydafrika, efter en DNA-test viste, at pigen var den kidnappede baby fra det sydafrikanske hospital Groote Schuur Hospital, skriver Fox News.

I 2011 forklarede moren Celeste Nurse, at hun havde set en kvinde klædt som sygeplejerske sidde med datteren på hospitalet kort efter fødslen. Moren faldt i søvn, døsig efter et kejsersnit, og da hun vågnede igen, fik hun at vide, at datteren var væk. En 50-årig kvinde er nu blevet anholdt og fremstillet i retten fredag sigtet for kidnapning.

Sådan blev hun fundet
Pigen, som fylder 18 år til april, boede sammen med den arresterede kvinde og kvindens mand som deres eneste barn. De boede kun et par kilometer væk fra pigens biologiske forældre, Morne og Celeste Nurse, men den utrolige opdagelse skete alligevel først, da pigen blev venner med sin biologiske lillesøster, da de startede på samme skole, reporterer avisen Cape Argus ifølge Fox News.

- På hendes sidste år i skolen fortalte hendes venner hende om en ny elev, der lignede hende utrolig meget. Da de to piger mødtes, blev de venner med det samme, selvom der er fire års forskel på dem, udtalte tanten til en radiostation i Sydafrika.

Lillesøsteren fortalte efterfølgende sine forældre om sin nye ven, der lignede hende på en prik. Den håbefulde familie inviterede pigen hjem og efter at have set hende, kontaktede faren, Morne Nurse, politiet, som begyndte at efterforske sagen.

DNA-test viste efterfølgende, at pigens 'forældre' ikke kunne bevise, at de var hendes biologiske forældre, og i torsdags blev pigen så genforenet med sine biologiske forældre.

Den anholdte kvinde skal ifølge Fox News for retten den 6. marts.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær