Kilde: Grækenland kan ikke betale afdrag tirsdag

Tirsdagens afdrag til IMF bliver ikke betalt, siger græsk regeringskilde

Skal du til Grækenland? Her er en række gode råd til rejsende (af: Ejder Akbal)

Grækenland er ikke i stand til at betale det afdrag på 1,6 milliarder euro, som landet tirsdag skal betale til Den Internationale Valutafond (IMF), siger en græsk regeringskilde til Reuters.

Oplysningen stemmer overens med, hvad den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, har fået at vide, siger han til den tyske tv-kanal ARD.

Der var på forhånd tvivl om, hvorvidt Grækenland ville være i stand til at betale afdraget.

Ifølge flere iagttagere vil det ikke betyde en konkurserklæring i første omgang, men det understreger den alvorlige finansielle krise, Grækenland befinder sig i.

Græske ministre har flere gange sagt, at Grækenland ikke har penge til at betale IMF, medmindre der kommer en aftale i stand mellem det kriseramte land og dets kreditorer, som vil betyde, at kreditorerne udbetaler de 7,2 milliarder euro, som er den næste portion af en redningspakke.

Frem til den 20. august forfalder i alt 8,7 milliarder euro i afdrag på lån til IMF, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Låneprogrammet med kreditorerne fra EU og IMF udløber tirsdag, samtidig som det første afdrag til IMF forfalder.

Hidtil har Grækenland ikke villet acceptere långivernes krav om besparelser og reformer til gengæld for, at låneprogrammet forlænges med fem måneder.

I stedet har den græske premierminister, Alexis Tsipras, meddelt, at han vil sende spørgsmålet til folkeafstemning. Den skal efter planen finde sted på søndag.

Mandag var de græske banker lukket og aktierne styrtdykkede, da børserne åbnede.

- Det er helt utroligt, siger Evgenia Gekou, 50 år, som bor i Athen.

- Jeg bliver ved med at tro, at vi vil vågne i morgen, og så er alt OK. Jeg prøver på ikke at bekymre mig, siger hun til Reuters.

9 kommentarer
Vis kommentarer