Kilder: Græske banker og børs holder lukket mandag

De græske banker åbner ikke mandag, siger direktøren for Piraeus Bank. Heller ikke børsen i hovedstaden Athen vil åbne mandag, siger en kilde til Reuters

(Foto: AP)
(Foto: AP)

De græske banker åbner ikke mandag, oplyser direktøren i den græske bank Piraeus til nyhedsbureauet Reuters.

Efter et krisemøde søndag eftermiddag i det græske råd for finansiel stabilitet blev Piraeus-direktøren, Anthimos Thomopoulos, spurgt, om bankerne åbner mandag morgen.

- Nej, lød det korte svar fra ham.

Samtidig siger en kilde i den græske finansverden, at heller ikke børsen i hovedstaden Athen vil være åben mandag.

Udtalelserne er endnu ikke bekræftet fra den græske regering. Meldingerne kommer efter eftermiddagens krisemøde i rådet for finansiel stabilitet, der blandt andet består af finansminister Yanis Varoufakis og centralbankchef Yannis Stournaras.

(Foto: AP) Samfund Cheføkonom: Jeg ville ikke købe rejser til Grækenland

Regeringen i Athen har søndag aften klokken 19 indledt et møde og vil så komme med en udtalelse derefter, siger de to ledere, der umiddelbart ikke havde nogen kommentarer, da eftermiddagens møde i rådet for finansiel stabilitet var slut.

Grækerne har i de seneste dage stået i lange køer ved bankernes hæveautomater for at hæve milliarder af euro af frygt for et finansielt kollaps.

Presset på bankerne kan tvinge Grækenlands regering til at indføre kontrol med kapitalstrømmen for at hindre sammenbrud i bankerne.

Tidligere på dagen besluttede Den Europæiske Centralbank (ECB) at fortsætte ekstraordinære kapitaloverførsler til græske banker på det nuværende niveau.

Se også: Nordea: Nu er sandsynligheden for Grexit næsten fifty-fifty

Efter et telefonmøde søndag i ECB's styrelse hedder det, at den har "besluttet at opretholde loftet for leverance af ELA til de græske banker på samme niveau, som blev besluttet fredag".

ELA er en ekstraordinær overførsel af kontanter fra ECB til banker, som af forskellige grunde er løbet tør for kontanter. Det er disse nødoverførsler, som de seneste dage har afværget græske bankkollaps.

Men nødfinansieringen øger ikke i takt med, at grækerne hæver deres penge.

Mange steder gik de grækere, der forsøgte at hæve kontanter, forgæves. En unavngiven kilde siger til nyhedsbureauet AFP, at der kun er kontanter tilbage i 40 procent af landets hæveautomater.

Politik Frankrig trygler Grækenland: Kom tilbage

38 kommentarer
Vis kommentarer