Kim Jong Un er ustoppelig

Hvis man skal tro en ekspert, så er Nordkorea og deres atomprogram ikke til at stoppe

Nordkorea og dets leder, Kim Jong Un, fortsætter med at true omverden efter de seneste sanktioner, der har til formål at få landet til at stoppe med at udvikle sit atomprogram. Arkivfoto: KCNA via AP
Nordkorea og dets leder, Kim Jong Un, fortsætter med at true omverden efter de seneste sanktioner, der har til formål at få landet til at stoppe med at udvikle sit atomprogram. Arkivfoto: KCNA via AP

- Nordkoreanerne kan ikke stoppes.

Sådan lyder det fra den nordkoreanske ekspert, Andrei Lankov, der torsdag har snakket med den amerikanske tv-station Fox News.

Ifølge Lankov er Kim Jong Un, hans regime og deres missil- og atomprogram en farlig blanding. Og faktisk så farlig, at han kalder dem ustoppelige.

Hans udtalelse kommer efter trusler fra Nordkorea om at sænke Japan og sprænge USA til askestøv.

Truslerne kommer, fordi Nordkorea er stærkt utilfredse med, at FN's sikkerhedsråd har indført nye sanktioner mod landet, som reaktion på Nordkoreas nylige atomprøvesprængninger.

Trusler mod Japan
Det er første gang, at Pyongyang har udstedt en eksplicit trussel mod Japan. Og på Nordkoreas officielle nyhedsbureau, blev der kørt en hård retorik mod særligt Japan og USA, da de udsendte en erklæring:

- De fire øer i den japanske øgruppe skal sænkes ned i havet af atomvåben i Juche, lød det. For 'Japan behøver ikke længere at eksistere tæt på dem', formulerede de yderligere i erklæringen.

Derudover fik USA også et par ord med på vejen.

- Lad os reducere USA til aske.

Japan har derefter kaldt udtalelserne for 'ekstremt provokerende og skandaløse' og er med til at eskalere spændingerne i regionen.

Kun lidt nervøs
Men Lankov mener trods alt ikke, at resten af verden skal hæve det hvide flag endnu og overgive sig.

Faktisk er han kun 'middel-bekymret'. Han tror nemlig på, at Kim Jong Un er rationel nok til at vide, at en krig mod Trump og USA vil være endestationen for hans regime. Men der er stadig ting, der kan gå galt.

- Det er alarmerende. Der er risiko for fejltagelser, misforståelser, dumhed. Og bare sort uheld, fortæller Lankov til Fox.

Men på trods af FN's sanktioner, som bestræber sig på at synke regimets økonomi, ser Nordkorea fremad med sit atom- og missilprogram, der ifølge forsvarsanalytikere fortsætter med at arbejde på Nordkoreas underjordiske atomteststed.