Kim Jong-uns halvbror havde modgift i tasken da han blev myrdet

Noget tyder på, at halvbroderen til den nordkoreanske leder frygtede at blive myrdet med nervegift

På videoen her kan du se de overvågningsbilleder, der angiveligt skulle have fanget angrebet på Kim Jong-nam. Video: AP/Fuji

Halvbroderen til Nordkoreas despotiske leder, Kim Jong-nam, havde modgift til nervegiften VX i sin taske, da han blev myrdet i lufthavnen i Kuala Lumpur i Malaysia.

Det oplyser TV stationen CNN.

Kilden til de opsigtsvækkende oplysninger er forsvarsadvokat Hisyam Abdullah, som repræsenterer den ene af de to mord-sigtede kvinder.

Kim Jong-nam havde angiveligt hele 12 ampuller med modgiften Atropine i sin skuldertaske, da han gik rundt i lufthavnen.

Atropine yder en grundlæggende beskyttelse mod nerve- og insektgift.

Livsfarlig nervegift
Nervegiften VX er et kunstigt fremstillet stof. Det  er et af de farligste i verden og det klassificeres som et masseødelæggelses-våben af FN.

Den ene af de to vietnamesiske kvinder, som er tiltalt for mord. Kvinden er fotograferet af et overvågningskamera i lufthavnen. Foto: Star TV/AP
Den ene af de to vietnamesiske kvinder, som er tiltalt for mord. Kvinden er fotograferet af et overvågningskamera i lufthavnen. Foto: Star TV/AP
 

Kim Jong-nam blev den 13. februar i år overfaldet af de to vietnamesiske kvinder, som tørrede nerve-giften af i ansigtet på deres offer.

Kvinderne forsvarer sig nu med, at de troede, at de deltog i en practical joke, som skulle vises i et TV-program.

Jong-nam døde kort efter.

Nervegift i øje og blod
Noget tyder altså på, at  Kim Jong-nam har frygtet at blive dræbt med netop nervegift, siden han gik rundt med så store mængder af modgift i sin taske.

Det er uklart om den forgiftede mand overhovedet nåede at gøre brug af den medbragte modgift.

En kemiker har tidligere under retssagen mod de to kvinder erklæret, at han fandt spor af ren nervegift i Kims øje og blod.

Kemikeren kunne ikke sige, hvorvidt Jong-nam var død af nervegiften, men han havde målt en dosis, der var 1,4 gange højere end den dødelige dosis.

Nordkorea nægter
Det er også kommet frem under retssagen, at Kim Jong-nam havde omkring 700.000 kroner i kontanter i tasken.

Den nu afdøde mand er halvbror til Nordkoreas leder Kim Jong-un.

Nordkorea blev hurtigt sat i forbindelse med giftdrabet.

Motivet er imidlertid uklart for intet tyder på, at Kim Jong-un på nogen måde var truet af halvbroderen.

Kim Jong-nam opholdt sig således mest i udlandet efter at han i 2001 forsøgte at snige sig ind i Japan, fordi han gerne ville en tur i Disneyland.

Nordkorea har hårdnakket nægtet at have dræbt den 45-årige mand. Styret hævder, at han døde af et hjertetilfælde.

10 kommentarer
Vis kommentarer