Kim viste sin løn på Facebook: Så tog hans ansættelse en vild drejning

Kim Henningsen blev uvenner med sin chef, efter han delte sin løn på Facebook. Nu har han sagt op

Se hvordan tilfældigt udvalgte danskere reagerer, når de bliver spurgt om, hvad de tjener. Video: Tariq Khan

Den tidligere chefredaktør på Se & Hør Kim Henningsen er en åbenmundet mand på Facebook, og nu har en af hans opdateringer betydet, at han igen er jobløs.

Efter Se & Hør-sagen har det ifølge hans eget udsagn været umulig for ham at få job i mediebranchen. Derfor har han været selvstændig distributør gennem den seneste tid. Tidligere har han fortalt om sin løn på Se & Hør, og torsdag valgte han at lægge sin løn som distributør op på Facebook, og det fik han ikke ros for af sin arbejdsgiver IBB Distribution, fortæller han til Ekstra Bladet:

- Det har ikke ført til nogen fyreseddel, men der var stærk utilfredshed med, at jeg havde fremlagt mine lønforhold. Min chef mente ikke, at det hører hjemme i det offentlige rum, siger Kim Henningsen.

Fik tidligere 1,5 mio. kr. i årsløn
Gennem de seneste måneder har Ekstra Bladet beskrevet, hvordan lønnen er et af de største tabuer i Danmark. Og det medgiver Kim Henningsen:

Se også: Vi holder lønnen hemmelig: Større tabu end sex

- Folk er mere åbne om deres seksuelle relation til høns, hvilket jeg finder pinligt, end de er omkring deres løn, siger han.

Kim Henningsen har været ansat som selvstændig af IBB Distribution, og han har ifølge opslaget fået en månedsløn på 18.648 kroner før  skat. Dertil skal han ifølge eget udsagn selv dække sine udgifter til bil, benzin, løn under sygdom, barns første sygedag, spisepause og slitage på bil.

Har ikke salt til et æg
Dermed har han fået en væsentlig lavere løn, end da han var chefredaktør på Se & Hør. Dengang fik han en årsløn inklusiv pension og fri bil på 1,5 millioner kroner. Men efter opslaget på Facebook fik han en snak med sin arbejdsgiver, der betød, at han sagde op:

- Jeg har ikke salt til et æg, men nogle gange må man tage nogle ubehagelige beslutninger, hvis man vil være tro mod sig selv. Og tonen i den mail jeg fik, og i den snak vi havde, fik mig til at sige stop, siger han.

Se også: Overenskomst for 180.000 statsansatte: Her er kravene

Chefen: Kim har ikke bedt om mere løn
Bent Andersen er distributionschef hos IBB Distribution, og han har været chef for Kim Henningsen. Han bekræfter, at han ikke bryder sig om, at Kim Henningsen har offentliggjort sin løn:

- Jeg sagde til Kim, at det er ikke passende, at man slår sin løn op på Facebook. Det kan du give mig ret i eller lade være, men det synes jeg ikke.

- Kim har på intet tidspunkt henvendt sig til mig og sagt, at han blev betalt for lidt. Havde han gjort det, havde jeg selvfølgelig været villig til at tale med ham om det. Medarbejderne hænger ikke på træerne, og hvis det havde drejede sig om 25 øre mere i minuttet, havde vi sikkert nok fundet ud af det. Men jeg har ikke hørt noget omkring dette, siger han.

Angreb på østeuropæisk arbejdskraft
Det er dog især en passage omkring østarbejderne, der er faldet Bent Andersen for brystet. Kim Henningsen skriver:

Se også: Danskere blotter sig: Se vores lønseddel

'En timeløn FØR skat på noget under 100 kr. burde faktisk være forbudt for natarbejde, men arbejdsgiverne lukrerer i den grad på udenlandsk arbejdskraft, især østeuropæere, og hvis der er noget brok, er det bare ud på røv og albuer, for mange andre indvandrere står klar eller bliver bare hevet herop.'

Til det siger Bent Andersen:

- Han har slået alt muligt andet op på Facebook, hvilket jeg synes er fint nok. Men at han insinuerer, at vi tager østarbejdere op, og at de ikke får den overenskomstmæssige løn, kan jeg ikke forholde mig til, og det bliver jeg selvfølgelig sur over, fordi sådan hænger verden ikke sammen. Sådan gør man ikke i denne branche længere. Vi betaler den løn, som vi skal i forhold til overenskomsten, siger han.

 

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen