Annonce:
Annonce:

Kina advarer: Klar til 'kamp'

En FN-rapport har fastslået, at den kinesiske regering sandsynligvis har begået brud på menneskerettighederne i Xinjiang, og det har fået Kina til at tage til genmæle

Præsident Xi Jinping og Kina har afvist beskyldningerne om folkedrab i Xinjiang-regionen Foto: SPUTNIK / Ritzau Scanpix.
Præsident Xi Jinping og Kina har afvist beskyldningerne om folkedrab i Xinjiang-regionen Foto: SPUTNIK / Ritzau Scanpix.
Annonce:
Følg Samfund

Kina har brudt menneskerettighederne i deres forfølgelse af det muslimske mindretal, uighurerne, slår en FN-rapport fast.

Det har fået Kina til at advare vestlige lande i at fortsætte deres interesse i, hvad Kina foretager sig i Xinjiang-provinsen.

Det skriver The Guardian.

- Hvis styrker i den internationale komite - eller anti-Kina styrker - laver såkaldte 'Xinjiang-relaterede tiltag' eller såkaldte 'resolutioner, er vi ikke bange'.

- Vi vil lave modforanstaltninger med det samme og kæmpe, advarer Xu Guixiang, der er talsperson for regeringen i Xinjiang-provinsen, ifølge The Guardian.

Folkedrab
Vestlige lande har anklaget Kina for at udføre folkedrab mod den etniske minoritet, uighurerne, i Xinjiang-provinsen, og at uighurerne levede i fangelejre.

Selv har Kina sagt, at lejrene er uddannelses og træningscentre, og de har kraftigt modsat sig beskyldningerne, selvom Xu Guixiang i nogen grad er kommet kritikken i møde.

Annonce:

- Menneskerettighedssituationen i Xinjiang er i en proces af forbedring og større indsats, har han ifølge The Guardian udtalt.

FN-møde
De kinesiske advarsler kommer forud for et FN-møde i Geneve, hvor medlemslandene skal diskutere situationen i Xinjiang, og hvilke midler der skal indsættes for at stoppe forfølgelsen af uighurerne.

Og ifølge Fernand de Varennes, der er særlig ordfører i FN, så er FN's næste skridt i sagen afgørende for organisationens kredibilitet.

- Hvis man tillader et land at udføre brud på menneskerettighederne mod minoritetsgrupper uden straf, så åbner man døren for potentielle folkedrab, har han ifølge The Guardian udtalt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: