Kina forbyder homoseksuelle på tv

Homoseksualitet, kvinders kavalergang, utroskab og fortællinger om reinkarnation er fortid på kinesisk tv og på online streamingsider. Den kinesiske regering forbyder al det der 'overdriver den mørke side af samfundet'

PR-FOTO
PR-FOTO
Følg Samfund

Kineserne må ikke længere se 'vulgært, umoralsk og usundt indhold' på deres tv-skærme eller på nettet. Det beretter The Guardian.

Den kinesiske regering udbygger landets censur, og har nu forbudt tv-stationerne og online streamingsider at vise programmer, film og tv-serier, hvor der indgår homoseksualitet, one-night-stands, utroskab og kæresterier mellem unge mennesker.

Nye retningslinjer
Ifølge regeringen er det en del af et nyt sæt retningslinjer, hvor der på tv ikke må optræde 'unormale seksuelle forhold'.

- Intet tv-drama skal indeholde unormale seksuelle relationer og adfærd såsom incest, relationer mellem samme køn, seksuelle perversioner, seksuelle overgreb, seksuel vold og så videre, står der blandt andet i de nye retningslinier.

I forbuddet indgår også rygning, indtagelse af alkohol, seksuelt provokerende tøj, som for eksempel fremviser kvinders kavalergang, samt reinkarnation.

Flere programmer fjernet
I sidste uge blev en populær, kinesisk serie ved navn 'Addicted' fjernet fra streaming-hjemmesiderne, fordi serien viser to homoseksuelle mænd og deres kærlighedsliv.

I januar måned blev et andet tv-drama fjernet fra, fordi det udfordrede kønnene, da det handlede om en mand, der rejste tilbage i tiden for at blive konen til en kronprins.

Ifølge The Guardian har den kinesiske regering meddelt tv-stationerne, at de konstant vil overvåge dem for at sikre sig, at reglerne overholdes.

Voksende censur
Censuren i forhold til tv-programmer er blevet strengere og strengere, efter Xi Jinping blev Kinas præsident i november 2012.

I december 2014 blev et tv-program fjernet, fordi de medvirkende kvinder viste for meget kavalergang, og i september 2015 forbød man en dokumentar, der fulgte en ung, kinesisk, homoseksuel mand, der kaldte sig selv Mama Rainbow.

Homoseksualitet var ulovligt i Kina indtil 1997, og først i 2001 blev det fjernet fra landets liste og psykiske sygdomme.

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+