Kina håner USA ved hjælp af LEGO

Det kinesiske statsmedie Xinhua har offentliggjort en video, der håner USA for deres måde at håndtere coronakrisen på. Samtidig bliver LEGO brugt i hånen

Se, hvordan Kina mobber USA i videoen her. Video: New China TV

'Once Upon a Virus'.

Det lyder som en fortsættelse af den populære filmserie 'Once Upon a Time'.

Men det er det altså ikke.

Det er derimod titlen på en halvanden minutters lang video, som det kinesiske statsmedie Xinhua har lavet og offentliggjort, skriver The Mirror.

Håner USA
Her håner de USA for deres håndtering af coronakrisen.

Her fortæller en kinesisk terrakotta-kriger udformet i LEGO-klodser, at der er opdaget en ny farlig virus, der er begyndt at hærge i Kina.

Frihedsgudinden, også i LEGO, dukker herefter op og spørger: 'Og hvad så?'

Der følger herefter en lettere absurd samtale, hvor det fra kinesisk side fremstilles, som om USA ikke har handlet optimalt for at komme coronavirussen til livs.

USA og præsident Trump har ikke lagt skjul på deres kritik af det kinesiske regime og deres måde at håndtere coronakrisen på.

Senest har Mike Pompeo været ude og forklare, at han mener, at coronavirussen er skabt på et laboratorie i byen Wuhan.

Coronakrigen mellem Kina og USA

Siden udbruddet af coronavirussen har der været skiftende stemning mellem de to stormagtsnationer Kina og USA.

Først lovpriste Donald Trump og den amerikanske regering Kina for deres håndtering af coronakrisen.

De havde opført sig ansvarligt og gjort en stor indsats for at virussen ikke spredte sig yderligere, fortalte Donald Trump til verdenspressen ved flere lejligheder.

Siden har stemningen dog taget en alvorlig drejning.

Donald Trump kom hurtigt på andre tanker, som dødstallet i USA kun steg dag for dag.

Han er siden vendt på en tallerken, og mener nu, at Kina tværtimod ikke har gjort nok for at advare om og forhindre udbredelsen af coronavirussen.

Donald Trump har også været ude med beskyldninger om, at virussen ikke stammer fra et eksotisk marked, men derimod skulle stamme fra et laboratorium i Wuhan.

Mike Pompeo, USA's udenrigsminister, har bakket sin præsident op.

Donald Trump skruede yderligere op for retorikken torsdag dansk tid.

Her fortalte han til verdenspressen, at han mener, at pandemien er et større angreb mod USA end Pearl Harbor og terrorangrebene på World Trade Center 11. september 2001.

Tavshed hos LEGO
LEGO er et af de største legetøjsbrands i verden.

Med butikker i over 130 lande er LEGO selvfølgelig dækket ind under patentordningen.

Det vil sige, at man ikke bare kan bruge firmaets logo og varer, uden at LEGO på den ene eller anden måde er klar over det.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar på, hvordan LEGO forholder sig til, at deres brand bliver brugt i et marketingsfremstød fra den kinesiske regering.

- Hvad tænker LEGO om filmen fra det kinesiske statsmedie?

- Vi har ikke på nogen måde været involveret i denne video. Som virksomhed fokuserer vi på at give børn og forældre legeoplevelser. I øjeblikket kan vi se, at mange mennesker vælger at bygge og lege sammen som en måde at komme igennem den svære tid, skriver Charlotte Simonsen, der er kommunikationschef i LEGO.

Ekstra Bladet ville gerne have snakket yderligere med LEGO og blandt andet have svar på, om det er et brud på LEGO's varemærke, og om de i så fald ville gøre noget ved bruddet.

Det har ikke været muligt at fange LEGO for yderligere kommentarer.