Kina raser over mystisk panda-død

Kinesere raser over, at en panda, som landet har lånt til Thailand, uventet er gået bort. Nu sender Kina eksperter til Thailand for at undersøge sagen

Chuang Chuang døde 19 år gammel uden at have forplantet sig. Anderledes er det gået i Berlin Zoo, hvor der tidligere på året blev født pandaunger. Video: Reuters via Ritzau Scanpix

Den kinesiske panda Chuang Chuang er død i den thailandske zoo Chiang Mai.

Det skriver BBC.

Pandaen, der blev 19 år, har været lånt til den zoologiske have siden 2003 sammen sin kvindelige modpart, og dødsfaldet vækker opsigt, da det kommer ud af det blå.

Panda der sidder og gnasker bambus. Foto: Ritzau/Scanpix. Samfund Sjældent syn: Bambusbjørn føder tvillinger

Populær skikkelse
Chuang Chuang var ellers en populær herre i Asien, da dyrepasserne siden pandaens ankomst har forsøgt at få ham til at parre sig med sin bofælle.

Han har dog aldrig vist nogen seksuel interesse i andre pandaer, på trods af at han blev fremvist videoer af pandaer midt i akten og har været på en særlig kur, der skulle øge hans lyster.

Men lige lidt hjalp det, og den kvindelig panda Lin Hui blev i 2009 kunstigt befrugtet og fødte efterfølgende.

Her ses en ganske normal panda i en zoologisk have i Kina. Se den hvide panda nede i artiklen. Foto: Ritzau Scanpix Samfund Første albino-panda i vild natur: Se den her

Sender delegation
Normalt bliver pandaer mellem 25 og 30 år i fangenskab, og derfor bekymrer dødsfaldet kineserne, hvis medier hyppigt dækker, hvordan dyrene, som landet låner ud, trives.

Således har de sendt en delegation af forskere til Chiang Mai Zoo for at klarlægge dødsårsagen.

Ifølge BBC har dødsfaldet ligeledes medfødt i en lang række vrede reaktioner fra kinesere, der mener, at man bør hente den kvindelige panda hjem.

Reaktionerne dækker også over, at 'man i Thailand ikke er egnet til at passe på pandaer', og 'de behandler ikke dyr, så godt som vi tror.'

Den kinesiske regering låner pandaer ud til forskellige steder i verden for at styrke landets diplomatiske bånd med andre lande.

I Zoologiske Have i København ankom to pandaer tidligere på året.

Samfund Fremmede børn mobbede Silas i zoo: Nu har hans mor fået nok

Samfund Pandaer giver pote for zoo

156 kommentarer
Vis kommentarer