Kinas aktier tager endnu et kæmpedyk

Mandagens store aktienedtur fortsætter i Kina, mens tendensen er modsat i Japan og Australien

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Aktierne i Kina falder over seks procent fra åbningen af markedet tirsdag, efter at panik på det kinesiske aktiemarked mandag spredte sig som en steppebrand verden over.

Det toneangivende Shanghai Composite-indeks falder 6,4 procent efter få minutters handel, skriver Reuters.

Også i Japan og Australien åbnede aktierne i negativt terræn, men både i Tokyo og Sydney har markedet efter nogle timers handel rettet sig op og ligger nu i plus.

Mandag lukkede de to ledende kinesiske indeks med tab på mellem syv og ni procent, hvilket er den største tilbagegang på en enkelt dag siden den globale finanskrise i 2007.

De voldsomme fald fra morgenstunden kombineret med den seneste tids økonomiske meldinger fra Kina startede en panisk løbeild på aktiemarkederne verden over.

Den dårlige stemning nåede også Europa, hvor de store børser lukkede med fald på omkring fem procent.

Det danske C20 Cap-indeks lukkede mandag med et fald på 4,7 procent, hvilket er det største fald nogensinde på en enkelt dag, siden indekset blev lanceret i 2011.

Aktiemarkedet i Kina har været ekstremt flyvsk det seneste års tid. I løbet af 12 måneder steg aktierne 150 procent i værdi, inden festen sluttede i midten af juni. Set over 2015 er det kinesiske aktiemarked nu samlet set i minus ifølge AFP.

De kinesiske myndigheder har ad flere omgange forsøgt at skabe ro blandt investorerne - blandt andet ved at devaluere landets valuta, yuan, tre gange. Tiltagene har dog ikke haft den ønskede effekt, og spørgsmålet er, om der er nye initiativer på vej.

Siden devalueringen af yuan 11. august er der ifølge AFP forsvundet fem billioner dollar i likviditet fra verdens aktiemarkeder.

Det danske aktiemarked åbner klokken 9.00.

49 kommentarer
Vis kommentarer