Annonce:
Annonce:

Kinesere vil bygge tro kopi af dansk by

Randers kan være på vej til Kina. I hvert fald er et kinesisk selskab ved at undersøge muligheden for at bygge en kopi af Randers midtby

Kinesisk virksomhed vil bygge en kopi af Randers i Kina. Foto: Ernst van Norde
Kinesisk virksomhed vil bygge en kopi af Randers i Kina. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Samfund

'Hvor å bli’r til hav, hvor det ferske bli’r salt.'

Sådan lyder sloganet for Randers, der skal være med til at udbrede fortællingen om byen.

Og det skal de muligvis til at oversætte til kinesisk nu.

Randers Kommune har i hvert fald i sinde at underskrive en samarbejdsaftale med den kinesiske virksomhed Andersen Paradise, der skal give den kinesiske virksomhed lov til at bygge en kopi af Randers midtby et sted i Kina.

Det skriver Randers Amtsavis.

Restaurantkæde lukker butik uden varsel: 14 medarbejdere stopper

- Kineserne kan godt lide vores middelalderby, med snævre gader og bindingsværkshuse. Vi er så heldige at have en midtby med meget gamle huse. I mange andre byer har der jo været store brande, der har ødelagt mange bygninger, siger Dennis Jensen, der er erhvervs- og udviklingschef i Randers Kommune.

Annonce:

Hvor 'Randers Town' skal placeres vides endnu ikke, men ifølge Randers Amtsavis kigger det kinesiske selskab på muligheder i provinserne Anhui, Jiangsu og Shangdong.

Randers-kopien skal ifølge planen have et Randers Center, og her er forhåbningen, at virksomheder fra Randers kan have et showroom, fortæller erhvervs- og udviklingschefen.

Det er ikke første gang, at der kommer en kopi af en europæisk by i Kina. Tidligere er der lavet bydele efter inspiration fra engelske og italienske byer.

Jysk by får nej til motorvejsskilt: Det skal der ikke sidde en i København og bestemme

Randers i Kina
At det lige blev Randers, der vakte Andersen Paradise interesse skyldes, at en delegation fra Randers Kommune var i Kina i foråret. Her mødtes repræsentanter fra kommunens forvaltning med folk fra Andersen Paradise.

Når samarbejdsaftalen er underskrevet, vil indbyggerne i Randers kunne se frem til en masse kinesere med kameraer i hånden. Det er dog lang fra almindelige turister. De kommer for at fotografere byens bygninger og måle op. så kopien kan blive så retvisende som mulig.

Inden da skal Andersen Paradise sende en ansøgning til staten om tilladelse til at opføre 'Randers Town'.

Se kortet: Så meget skal du tjene for at købe bolig i din kommune

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: