Annoncørbetalt - PlayStation

Kitesurfer finder nazi-guld i Nordjylland

En ung kitesurfer har gjort et ekstremt værdifuldt guld-fund, som formentlig vil få skattejægere fra hele landet til at rette metaldetektoren mod Nordjylland

Hør hvordan Glenn fandt guldet (video: Thomas Winter)

Denne artikel er en aprilsnar lavet i samarbejde med PlayStation (02.04.2016)

I klippet over artiklen kan du høre Glenn fortælle om guldet

Den 22-årige kitesurfer Glenn Dunker fik sit livs overraskelse, da han var ude og kitesurfe med sine venner. Hvad, han troede var en 20’er, skulle vise sig at være en af de mest eftersøgte skatte i nyere Danmarkshistorie.

- Den var pissetung, så jeg tænkte den måtte være mega mange penge værd. Jeg skyndte mig ind til Aalborg for at sælge den, men her fik jeg at vide, at jeg straks skulle kontakte Nationalmuseet, fortæller Glenn, der gjorde sit fund ved den lille nordjyske by Asaa.

Arkæologer mener, at der er tale om en del af det sagnomspundne nazi-guld, der ifølge rygtet forsvandt under 2. Verdenskrig, og som hundredvis af skattejægere forgæves har forsøgt at finde gennem årene.

Har sagt sit job op
Men nu tyder alt på, at rygtet har haft sin berettigelse, og det usandsynlige fund har igen fået skattejægere fra hele landet til at valfarte til den lille nordjyske by.

Glenn Dunker er blevet lovet en dusør, og selvom beløbets størrelse endnu er ukendt, har han allerede taget hul på sin drøm om at blive professionel gamer. Derfor har han sagt sit job op fra 1. april.

I klippet over artiklen kan du høre Glenn fortælle om guldet

Har du en indre skattejæger gemt i dig, så kan du nu deltage i Danmarks største skattejagt.