Kjolen, der deler internettet: Hvilken farve er den?

Vild debat om farven på en kjole splitter brugere på de sociale medier

Denne kjole har fået utrolig meget omtale på internettet, siden en bruger på Tumblr bad om hjælp til at afgøre dens farve. (Foto: Tumblr)

Er den hvid og guld eller sort og blå? Ja, det lyder som et dumt spørgsmål, men en vild debat på internettet viser, at det måske ikke er så dumt endda.

Debatten startede i torsdags på det sociale medie Tumblr, da en bruger delte et billede af en kjole med spørgsmålet: "Kan I være søde at hjælpe mig - Er den her kjole hvid og guld eller blå og sort? Mig og mine venner kan ikke blive enige og vi er ved at flippe ud."

BT-læsere synes den her kjole er sort: Hvad synes du?

Billedet spredte sig efterfølgende med lynets hastighed på de sociale medier, hvor det delte vandene i to. Indtil videre viser en afstemning på nyhedsmediet Buzzfeed, at 74 procent synes, at den er hvid og guld, og de resterende 26 procent synes, at den er sort og blå.

Flere kendte har meldt sig ind i kjole-debatten på internettet. Blandt andet Taylor Swift og Julianne Moore.

Hvorfor ser vi forskellige farver
Ifølge Cedar Riener, professor i psykologi, handler det om, hvordan ens hjerne fortolker lyset, der kommer ind i dine øjne.

- Vi træffer altid beslutninger omkring mængden af lys, der kommer ind i vores nethinde, siger Cedar Riener til Buzzfeed. Lyset, kaldet luminans, er altid en kombination af, hvor meget lys, der skinner på et objekt, og hvor meget det reflekteres af objektes overflade.

Når din hjerne så fortolker lyset anderledes end f.eks. din kollegas hjerne, så er det fordi, hver enkelt person har forskellige erfaringer, forventninger, opmærksomhed og særlige bevægelser i øjnene. Så det, du har kigget på, inden du kigger på kjolen, kan påvirke, hvilken farve, du opfatter kjolen på, fortæller John Borgi, kognitiv neurolog, til Buzzfeed.

Hvilken farve ser du, når du kigger på kjolen? Deltag i afstemningen nedenunder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær