Annonce:
Annonce:

KL: Der mangler 49.000 flygtningeboliger de kommende år

Kommunerne vil gerne hjælpe med at skaffe de mange boliger, men det er statens opgave at betale, lyder det

Arkivfoto: Rasmus Flindt
Arkivfoto: Rasmus Flindt
Annonce:
Følg Samfund

Frem mod 2020 skal der skaffes cirka 49.000 nye boliger til flygtninge, vurderer Kommunernes Landsforening, KL, der vil have staten til at betale for de mange nye boliger, skriver Jyllands-Posten.

- Det må indlysende være statens ansvar at betale, for det er staten, som sætter rammerne for antallet af flygtninge. Desuden har kommunen ikke pengene til opgaven - vi er rigeligt presset på anlægskontoen i forvejen, siger Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), der er næstformand i KL, til Jyllands-Posten.

I Greve Kommune har man opstillet pavilloner og ombygget en nedlagt børnehave for at huse de flygtninge, der er kommet til kommunen.

- Med den lave integrationsydelse kan flygtninge ikke betale huslejen i det almene boligbyggeri, og derfor har vi måttet finde andre løsninger i form af pavilloner og ombygninger, siger flygtningekoordinator i Greve Kommune Jan Funk Nielsen til avisen.

Annonce:

Greve Kommunes fremgangsmåde er en kilde til inspiration for KL, der mener, at det er måden at skaffe de mange tusinde nye boliger.

KL foreslår derudover flere former for boliger, som kan skaffes hurtigt og billigt. Ud over pavilloner eller containere nævnes også række- og klyngehuse, tomme erhvervsbygninger og lignende, der kan ombygges for at give flygtninge tag over hovedet, som kommunerne er forpligtet til.

Prisen for at skaffe boliger nok til flygtninge vurderes at være mellem 65 og 85 milliarder kroner. I øjeblikket findes der ifølge KL kun 227 ledige almene lejligheder til en husleje, som kan betales med den nye, lavere integrationsydelse.

Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, ønsker ikke at kommentere forslaget før torsdagens trepartsforhandlinger.

Han erklærer sig dog skeptisk over for KL's regnestykke, der siger, at der kommer til at mangle 49.000 boliger frem til 2020.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: