KL vil have fokus på opgaver med ældre fra hospitalerne

Tæt dialog mellem kommuner og hospitaler om udskrivninger af patienter er altafgørende, mener KL.

Borgere, der udskrives fra hospitalerne tidligt og nogle gange inden, de er behandlet færdigt, giver kommunerne mange ekstra opgaver. Og dem skal regeringen have øget fokus på.

Det mener Kommunernes Landsforening (KL) i kølvandet på Berlingskes historie om, at ældre udskrives fra hospitalerne for tidligt og kastes rundt i sundhedssystemet, fordi plejehjem og træningscentre ikke er gearet til at gribe dem efter udskrivelsen.

- Det er vigtigt, at der centralt (fra statens side, red.) sker en opprioritering af indsatsen i kommuner blandt andet med fokus på de nye opgaver, som kommunerne løfter, og de kompetencer, det kræver.

Sådan siger Thomas Adelskov, formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Ifølge ham er det en udfordring i kommunerne, hvis borgerne ikke er færdigbehandlede, når de bliver udskrevet fra sygehusene.

Ifølge KL er der da også planer om at udarbejde en plan for det nære sundhedsvæsen, hvor der bliver mulighed for at skabe en mere sammenhængende indsats og langsigtet udvikling for, hvilken rolle det nære sundhedsvæsen skal have i de kommende år.

- Hvad udvalgsarbejdet og planen nærmere skal indeholde er en drøftelse, som KL tager med regeringen, lyder det fra Thomas Adelskov.

Hos FOA er Karen Stæhr, formand for social- og sundhedssektoren, bekymret for, at planen for det nære sundhedsvæsen bare bliver endnu en rapport, man kan sætte et flueben ud for, uden at der bliver ageret ud fra den.

- Jeg forsøger altid at være optimistisk og samarbejdende i forhold til, hvad der kan gavne patienten og samtidig gavne vore medlemmer.

- Det virker bare som om, at politikerne kun ser på, hvordan produktiviteten kan øges med færre medarbejdere og hurtigere udskrivninger af patienterne. Det synes jeg ikke, giver patienten i centrum, siger hun til Ritzau.

2 kommentarer
Vis kommentarer