Klamydia værre end nogensinde: Sundhedsstyrelsen søger 500.000 kondomer

En ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen skal reducere forekomsten af sexsygdomme blandt unge ved at få dem til at tage kondomet med i seng

Sådan har kondomerne set ud de to sidste år. (Sundhedsstyrelsen)
Sådan har kondomerne set ud de to sidste år. (Sundhedsstyrelsen)
Følg Samfund

Klamydiasmitten er værre end nogensinde i Danmark, så ligger du inde med 500.000 kondomer i størrelse medium, så kan du være en stor hjælp for Sundhedsstyrelsen.

I forbindelse med deres nye kampagne mod sexsygdomme - og særdeleshed klamydia - søger styrelsen en virksomhed, der kan producere de mange kondomer med tryk, som skal uddeles gratis på forskellige cafeer, barer, uddannelsessteder og diskoteker.

- I en årrække har vi haft en voldsom stigning i klamydia, og nu er vi på det højeste antal nogensinde, fortæller Niels Sandø, chefkonsulent hos Sundhedsstyrelsen.

Mange unge bruger aldrig kondom, viser undersøgelser ifølge Sundhedsstyrelsen, og i 2014 var der 30.881 tilfælde af klamydia i Danmak.

Det er det højeste antal tilfælde af klamydia i Danmark siden målingen startede i 1994, hvor tallet 'kun' lå på 13.869.

Mange tilfælde efter sommer
Kampagnen er målrettet mod unge mellem 18 og 23 og skal være med til at sætte fokus på risiciene ved at dyrke ubeskyttet sex og det vigtige ved at tage kondomet med i seng. Den sættes i gang i september.

- Budskabet er, at unge skal bruge kondom og de skal lade sig teste for sexsygdomme, hvis de har mistanke om, at de har en. Vi begynder kampagnen i september, fordi mange starter på deres uddannelse, og så er de til stede i de miljøer, hvor vi gerne vil nå dem

Ifølge Sundhedsstyrelsen bliver mange unge desuden testet efter sommerferien.

Så kan du komme med et godt tilbud, så kan ordren på de 500.000 kondomer blive din. Ifølge styrelsen produceres kondomerne kun i medium, fordi størrelsen ifølge dem dækker den største del af efterspørgslen.

Sundhedsstyrelsen kørte en lignende kampagne i 2013, hvor man søgte 350.000 kondomer, og udsender jævnligt kondomkampagner.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+