Annonce:
Annonce:

Klar med milliardprojekt: Gigantisk forlystelsespark på vej til Danmark

Et nyt storstilet projekt kan være på vej til Danmark. Initiativtagerne vil bygge en kæmpe forlystelsespark og nordens største bygning i København

(Foto: H.C. Andersen Tower)
(Foto: H.C. Andersen Tower)
Annonce:
Følg Samfund

En H.C. Andersen-forlystelsespark større end Tivoli og nordens største bygning.

Det er den beskedne ambition for initiativtagerne bag et ambitiøst projekt, som de netop har løftet sløret for og har fået navnet H.C. Andersen Adventure Tower.

Omgivelserne vil være Nordhavn i København, og den får ikke får lidt. Projektet skal fylde 85.000 kvadratmeter og blandt andet bestå af et 280 meter højt tårn, en forlystelsespark, butikker, konferencecenter, lejligheder, boliger til socialt udsatte unge og et hotel.

- Vi vil gerne bygge en højt tårn, der er omgivet af en forlystelsespark og en offentlig park. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke bare er tale om en forlystelsespark, men meget mere end det, siger den tidligere Nordea erhverskundedirektør Kurt Immanuel Pedersen til Ekstra Bladet og tilføjer.

Annonce:

Tiggede veninde om at prøve forlystelse: Det skulle hun aldrig have gjort

Efter dødsulykke i England: Legoland har lukket populær forlystelse

- Arealet er 85.000 kvadratmeter stort, så der er plads til at lave nogle fortryllende oplevelser både inden- og udendørs. Det hele skal være i H.C. Andersens ånd, og det er vigtigt for os, at alle københavnere kan lide det, ligesom det også skal bidrage til lokalsamfundet. Vi vil lave en park på niveau med Legoland og Tivoli, siger han til Ekstra Bladet.

Her er den foreløbige plan for det store tårn. (Foto: H.C. Andersen Tower)
Her er den foreløbige plan for det store tårn. (Foto: H.C. Andersen Tower)

Fakta om H.C. Andersen-projektet

Placering:
Dette projekt vil ligge ved Oceankaj i Nordhavn med nem adgang for besøgende, både med direkte adgang til offentlig transport ved en fremrykning af Metroen, og ved anden transport med fremrykningen af Nordhavnstunnellen.

Projekt:
Projektet omfatter et grønt vartegn i København, der består af et op til 280 m højt multifunktionelt tårn på 98.575 m2, og en omkringliggende forlystelses -og oplevelsespark på ca. 30.000 m2, samt en offentlig park med gratis adgang på mellem 20.000-35.000 m2 samt parkeringsfaciliteter. Herudover etableres almene boliger til unge og studerende på ca. 6.250 m2.

Størrelse på bygning:
Op til 280 m højt tårn, med et ”fodaftryk” på forventet 50 m X 50 m, og med 65-75 etager.

Størrelse på grund:
Grunden er diamantformet med en forventet størrelse på 100.000 m2, 85.000 m2 til H.C. Andersen Adventure Tower & Park og 15.000 m2 til metroprojektet.

Du kan læse alt om projektet her

Forlystelser inde og ude
Ifølge Kurt Immanuel Pedersen den store bygning rumme adskillige funktioner, mens der vil være mulighed for masse sjov ude og inde.

Annonce:

- Vores parks forlystelser vil allesammen have en forbindelse til H.C. Andersen og hans eventyr. Det kan eksempelvis være en 4D-biograf, hvor du kan mærke kulden og varmen i 'Den lille pige med svovlstikkerne' eller et spøgelsestog, der handler om Fyrtøjet, siger Kurt Immanuel Pedersen til Ekstra Bladet.

11-årig pige dræbt i rutsjebane-ulykke i stor forlystelsespark

Det er firmaet FORREC, der skal stå for at udvikle selve forlystelsesparken, hvis det bliver aktuelt. De har tidligere været med til at bygge Legoland i Tyskland, Universial Studios i Florida og adskillige andre store forlystelsesparker.

Sådan skal den offentlige park omkring forlystelsesparken se ud (Foto: H.C. Andersen Tower)
Sådan skal den offentlige park omkring forlystelsesparken se ud (Foto: H.C. Andersen Tower)
 

Udviklingen af parken er dog stadig i sin indledende fase, og de vil gå mere i dybden, hvis projektet bliver godkendt af politikerne.

Afgørende dato
Netop politikerne bliver afgørende for Kurt Immanuel Pedersen, John Christensen og de andre initiativtagere.

Den 29. maj skal Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune tage stilling til det store projekt, mens Økonomiudvalget skal de samme d. 13 juni. Og det bliver afgørende.

Tør du prøve disse gynger i 300 meters højde?

Upassende? Tag børnene med ind og se Jesus blive korsfæstet

Annonce:

- Vi holder vejret, og det er utrolig vigtigt for os, at politikerne på Rådhuset og københavnerne synes, at det er en god ide. Hvis de giver os et grønt lys, så for alvor går i gang med at arbejde videre med næste fase af projektet frem og arbejde hen mod en endelig lokalplan i første halvår 2019, siger Kurt Immanuel Pedersen.

- Men hvor skal pengene komme fra?

- Vi har nogle tilkendegivelser fra investorer, og i første omgang handler det om at rejse 20 millioner, så vi kan komme videre. Det er jeg ikke nervøs for, men det er klart, at vi ikke starter næste faste op, uden vi har den politiske opbakning, siger Kurt Immanuel Pedersen til Ekstra Bladet.

Hvis alt går vel, så håber initiativtageren på, at det hele kan stå færdigt i mellem 2025 og 2027.

Ifølge mændene bag er det stjerne-arkitekten Bjarke Ingels, der skal stå i spidsen for projektet rundt om forlystelsesparken.

Annonce:

- København er tårnenes by. Indre by er vokset op med de historiske spir som vartegn: Børsen, Vor Frelser Kirke, Rådhuset og Christiansborg. Fra havet og havnen har vi kranerne, kraftværkerne og siloerne som pejlemærker. Med H.C. Andersen Tårnet ved indsejlingen til København får vi en unik mulighed for at sammentænke Nordhavns nye bykvarter, havnefront og skyline som en samlet arkitektonisk helhed, siger Bjarke Ingels, stifter, partner og kreativ direktør i BIG, i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Da Tivoli blev grundlagt, lå det uden for byen. Byen voksede op rundt om Tivoli. Derfor er Tivoli verdensberømt for at ligge midt i en europæisk hovedstad. Nu får vi muligheden igen. Det er ekstremt Københavnsk at bygge en ny bydel op rundt om en grøn oase af forlystelser, siger David Zahle, partner i BIG.

(Foto: H.C. Andersen Tower)
(Foto: H.C. Andersen Tower)

(Foto: H.C. Andersen Tower)
(Foto: H.C. Andersen Tower)
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: