Klar til krisesituation: Flygtninge i Sverige skal måske bo i telte

På en uge er der kommet knap 9000 flygtninge til Sverige. Statsministeren gør landet klar til krisesituation

Presset fra de seneste måneders øgede flygtningestrøm i Europa viser sig nu også for alvor i Sverige, der i forvejen var blandt de EU-lande, der tog imod flest asylansøgere.

- Vi står i den værste internationale flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

- De seneste syv dage er der kommet 8899 mennesker til landet. Og hvis det fortsætter på samme måde, så vil der på et år komme 150.000 mennesker til landet, siger statsminister Stefan Löfven fredag ifølge nyhedsbureauet TT på et pressemøde i det svenske regeringskvarter.

Migrationsverket i Sverige (som svarer til Udlændingestyrelsen i Danmark, red.) har derfor, hvis det bliver nødvendigt, fået til opgave at opføre teltlejre til de mange flygtninge.

- Sverige forbereder sig på en krisesituation. Nu kræves samarbejde og fælles ansvar. Det kræver, at alle tager ansvar i EU og i Sverige. Alle kommuner må være med. Det kommer til at koste penge, siger Stefan Löfven.

- Nu må vores fokus være på en ordentlig modtagelse.

- Det gælder først og fremmest om at finde boliger. Standarden bliver sænket. Nu gælder det om at få tag over hovedet. Regeringen har i dag givet Migrationsverket til opgave om nødvendigt at rejse telte, siger statsministeren.

Lederen af det liberalt-konservativt parti Moderaterne, Anna Kinberg Batra, er derfor kommet med krav til regeringen, skriver TT. Hun vil straks have genindført midlertidig grænsekontrol i Schengen.

- Det er på tide, at regeringen tager ansvar for situationen. Det er en ekstrem situation, som vi ser bliver forværret dag for dag. Vi må få styr på, hvem der kommer hertil, siger Batra til TT.

70 kommentarer
Vis kommentarer