Klart vejr giver kolde og glatte vejbaner

En blanding af slud, sne og klart vejr gav rimglatte veje i dele af Danmark natten til søndag

Klik på 'Næste' for at få de bedste tip til, hvordan du skal cykle, når det er glat - og se også hvor galt det kan gå
Klik på 'Næste' for at få de bedste tip til, hvordan du skal cykle, når det er glat - og se også hvor galt det kan gå

Landets politikredse har meldt om frostklædte og våde vejbaner, der har resulteret i småuheld og glat føre for bilister natten til søndag.

De glatte vejbaner er dog bestemt ikke et særsyn i januar, lyder meldingen fra DMI.

- Det skyldes to fænomener. Det klare vejr giver rimglatte veje, og så har der været slud og snebyger specielt i Syd- og Midtjylland, og det har også givet nogle glatte veje, siger meteorolog ved DMI, Jørn Thomsen.

Natten har ikke været præget af frostgrader, for temperaturen har ligget på mellem nul og tre grader, men det er heller ikke nødvendigt, forklarer Jørn Thomsen.

- Der er ikke frost i luften, men når det er klart vejr, så vil det være koldere ved jordoverfladen, og byger med slud og sne skærper også temperaturen, siger han.

Bilister, der har planer om at tage ud på en køretur i morgentimerne, skal derfor være opmærksomme.

- Det er mere lusket om natten og morgenen, hvor det er mørkt, og hvor vi også har rim og is. Det kan forekomme igen i aften og nat, hvor der kommer slud og sne i de sydøstlige egne, siger Jørn Thomsen, der kalder det for "klassisk januarvejr".

- Vi skal vænne os til, at når temperaturen ligger omkring frysepunktet, så bliver vejene altså glatte nogle steder.

Meteorologen påpeger, at man ikke kan regne med, at luft- og vejtemperaturen er den samme, og derfor skal man være særlig opmærksom i klart vejr.

Søndagens temperatur vil ligge på mellem en og fem grader. Især den sydlige del af Jylland vil opleve byger, dels med slud eller sne.

0 kommentarer
Vis kommentarer