Klimaaktivister sammenligner sig med Gandhi

Aktivist organisationen Extinction Rebellion sammenligner sig med historiske ikoner som Gandhi og Martin Luther King

Foto: Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Følg Samfund

Den internationale klimaaktivistgruppe Extinction Rebellion, som også har skabt røre rundt omkring i København, sammenligner sig selv med historiske personer, som Gandhi, Martin Luther King og Nelson Mandela, skriver Sky News.

Den højt profilerede aktivist Roman Paluch-Machnik fortalte Sky News følgende under et interview.

- For hele den her krisesituation er der en klar vej til, hvordan vi skal håndtere det, hvilket er ikke-voldelig civil ulydighed. Personer som Gandhi, Martin Luther King og Nelson Mandela banede vejen for det vi prøver at gøre, fortalte han til Sky News.

Hannah Thomas-Peter der er klimakorrespondent med base i New York, synes det er en interessant selvopfattelse at Extinction Rebllion har.

Hun mener, at organisationen på godt og ondt er kommet for at blive, men at folk der har været vidne til nogen af aktivistgruppens kaotiske demonstrationer, nok vil mene at deres sammenligning med Gandhi, er at strække den lidt.

Flere af demonstrationerne har ført til tossede, aggressive situationer, som da en håndfuld aktivister fra den globale bevægelse, satte sig for at bremse myldretrafikken i Londons undergrund. Og utilfredse pendlere tog sagen i egen hånd og rev aktivisterne ned fra metroen, som de prøvede at bremse.

Klimaaktivister går amok: Så får de vreden at føle

I Danmark har de ikke-voldelige aktivisternes blokeringer af gader og butikker også ledt til ophidsede situationer, da de søndag 1. september blokerede en McDonald's på Frederiksberg.

Aktivister blokerede McDonald's: Her går mand helt amok

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind