Knækkede skinner aflyser flere tog

Det ekstreme vejr har knækket skinner, hvilket har aflyst togafgange

FOTO: Jens Dresling
FOTO: Jens Dresling

Det er ikke kun dig, der går og bander over det kolde vejr. Det gør DSB og Banedanmark formentlig også, for togskinnerne kan ikke holde til det.

Det er en revne i en skinne ved Viby på Sjælland, som har resulteret i forsinkelse og aflyste afgange.

- Banedanmark er gået i gang med at reparere skinnen. Mens de arbejder på det, så har vi kun et spor at køre på, hvor vi normalt har to. Derfor er vi nødt til at køre færre tog, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Derfor er der blevet rykket rundt på de forskellige tog, for at afhjælpe større forsinkelser

- Regionaltogene, som normalt kører til Ringsted og Slagelse, kører kun mellem København og Roskilde, siger Tony Bispeskov.

Det er alt for koldt
Når vejret er ekstremt, ændrer skinnerne sig. Ved bidende kulde, cirka under ti grader, krymper skinnerne. Skinnerne begynder altså at trække sig selv fra hinanden.

Ved meget høj varme, cirka over 40 grader, begynder skinnerne at udvide sig og laver trykspændinger. I modsætning til når det er koldt, skubber skinnerne sig selv fra hinanden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

FOTO: Banedanmark
FOTO: Banedanmark
 

Rejseplanen.dk er opdateret med de nyeste togtider, og hvis du bliver mere end 30 minutter forsinket, kan du få en ny billet gennem rejsetidsgarantien. Tony Bispeskov regner med, at Banedanmark får løst problemet i dag.

- Vi forventer at køre normalt igen fra cirka klokken 20 i aften, siger Tony Bispeskov.

Erhverv DSB kørte med trecifret millionoverskud sidste år

Samfund DSB-direktør om nye eltog: Vedligehold er risikabelt

48 kommentarer
Vis kommentarer