Knap 3500 søgte asyl i Danmark i 2017

Støjberg mener, at regeringens kurs har betydning for, at antallet af asylansøgere var det laveste siden 2008

Knap 3500 personer søgte asyl i Danmark i 2017. Det er det laveste antal asylansøgere siden 2008, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

I 2015 og 2016, under det der er blevet betegnet som flygtningekrisen, søgte henholdsvis 14.792 og 21.316 personer asyl her i landet.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at regeringens stramninger af udlændingepolitikken siden 2015 har været medvirkende til, at færre søger asyl.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vores stramme kurs i udlændingepolitikken er blevet kendt langt ud over vores landegrænser, og det var præcis den effekt, jeg ønskede, udtaler hun i pressemeddelelsen med tallene.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at flygtninge skeler til, hvad de kan få af velfærdsgoder i de forskellige europæiske lande, og nu har regeringen gjort op med den danske gavebod.

Ud over stramningerne af udlændingepolitikken, der blandt andet omfatter den meget omdiskuterede smykkelov, er det også EU's aftale med Tyrkiet, der ligger bag faldet, vurderer ministeren.

- Jeg håber, at vi de kommende år modtager meget få flygtninge. Det bedste er at hjælpe flygtningene i nærområderne, før de begiver sig ud på en ofte livsfarlig rejse, siger Inger Støjberg i pressemeddelelsen.