Annonce:
Annonce:

Knivskarp skribent er død

 

Annonce:
Følg Samfund

En af de skarpeste skribenter i dansk presse har afleveret sit uigenkaldeligt sidste debatindlæg.

I en alder af 74 år er den kendte samfundsdebattør Claes Kastholm Hansen afgået ved døden. Han nåede tinderne inden for dansk journalistik som Ekstra Bladets chefredaktør i to år frem til 1999, og markerede sig i de senere år som en kommentator med markante borgerlige holdninger i Berlingske Tidende.

I klummen 'Groft sagt' gav han den sammen med bl. a. Egon Balsby og Farshad Kholgi gas med hvasse indspark til politik og dansk kulturliv, og ingen kunne være i tvivl om, hvor Claes Kastholm stod i en aktuel sag.

Oprindelig blev han uddannet i forsikring og reklame og tog senere en kandidatuddannelse i litteratur, før han slog sit navn fast i offentligheden som tv-anmelder hos Politiken. Her fandt hans spidse pen og samfundsmæssige vid en solid platform frem til 1983.

Annonce:

Det førte til et job som filmkonsulent, og senere var han et naturligt valg som journalist og lederskribent på det store kulturradikale dagblad. Men rastløsheden og lysten til at ruske op i borgermusikken var større. Efter en tur hos TV2, blev Claes Kastholm en hårdtslående redaktionschef på Ekstra Bladet, som forfremmede ham til chefredaktør med ansvar for bl. a. kulturstoffet i 1997.

Det endte helt i sensationsjournalistikkens ånd med, at han to år senere blev fyret efter en gevaldig druktur på Ekstra Bladets redaktion.

Claes Kastholm Hansen nåede også at gøre sig gældende som medlem af Kunstrådet og formand for rådets litteraturudvalg. Han var derudover i en periode medlem af det kulturministerielle udvalg, der barslede med Kulturkanonen.

I 2004 var han med til at stifte den borgerligt-liberale tænketank CEPOS.

Claes Kastholm Hansen efterlader sig ifølge Berlingske sin hustru, to børn og fire børnebørn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: