Køb af bitcoins er undtaget moms ifølge EU-dom

Ifølge EU-Domstolen er køb af bitcoins undtaget moms, hvilket ventes at få konsekvenser for valutaen

Den virtuelle valuta bitcoin skal behandles på samme måde som traditionel valuta, fastslår EU's højeste domstol torsdag. (Arkivfoto: AP)
Den virtuelle valuta bitcoin skal behandles på samme måde som traditionel valuta, fastslår EU's højeste domstol torsdag. (Arkivfoto: AP)

Den virtuelle valuta bitcoin skal behandles på samme måde som traditionel valuta, fastslår EU's højeste domstol torsdag.

Dermed kan bitcoin blive opkøbt med kroner og øre eller hvilken som helst anden traditionel valuta, uden at transaktionen bliver pålagt moms ifølge EU-Domstolen.

Dommen kan danne præcedens for handel med bitcoins i EU, som indtil videre har været et virtuelt vilde vesten, hvor det har været op til medlemslandene selv at definere reglerne på området.

Sagen har vakt interesse blandt erhvervsflok og interesserede i den virtuelle valuta, som har fulgt svenskeren David Hedqvists kamp for at få ligestillet de to valutaer.

Sagen blev bragt for EU's højeste appelinstans efter uenighed mellem de svenske skattemyndigheder og David Hedqvist, som ønskede at sælge den virtuelle valuta på sin hjemmeside.

- Det er vigtigt for virksomheder over hele Europa, at de endelig har rene retningslinjer angående moms, og for nogen kan det betyde, at de får penge tilbage fra momskontoret, siger David Hedqvist til Bloomberg Business.

Bitcoin er en virtuel valuta, som bliver brugt til betaling mellem privatpersoner over internettet eller visse internetbaserede butikker, som accepterer den.

- Disse transaktioner er fritaget moms i henhold til bestemmelsen om transaktioner i forbindelse med "valuta, pengesedler og mønter, som anvendes som lovligt betalingsmiddel", skriver EU-Domstolen.

Dommen kan formentlig åbne op for, at folk, der har betalt skat for købet af bitcoins, kan få pengene tilbage.

Og torsdagens dom kan polstre salget af bitcoins i EU, mener skatteadvokat Roger van de Berg ifølge Business Insider.

- Anerkendelse af bitcoin som en "reel betalingsmetode" af den højeste EU-domstol vil i mine øjne også give et mere positivt blik på bitcoins, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer