København får nordens vildeste biograf

Glæd dig til vilde filmoplevelser. Allerede til april kan danskerne besøge Nordens første IMAX-biograf i København

København får nu Nordens første IMAX-biograf. (PR Foto).
København får nu Nordens første IMAX-biograf. (PR Foto).

Danske film-entusiaster har indtil videre måtte skæve misundeligt til udlandet, hvor specielt USA og England har budt biografgængerne på vilde filmoplevelser i det kæmpestore IMAX-format.

Herhjemme har fans af formatet har måtte 'nøjes' med Planetariets IMAXDome-lærred, men nu kommer den første rigtige biograf, hvor danskerne allerede til april kan nyde spillefilm på det helt store lærred.

CinemaxX har nemlig, som den første biograf i Norden, lavet en aftale med IMAX om at opføre en særlig IMAX-sal i CinemaxX’s biografkompleks i København. Det skriver CinemaxX i en pressemeddelelse.

På den internationale film-front forventes det helt store trækplaster 
i 2015 at blive den nye ’Star Wars’-film. Foto: AP Underholdning Film: 2015 bliver et drømmeår for drengerøve

IMAX leverer en samlet patenteret løsning, der opfylder deres meget høje kvalitetskriterier, gående fra det særligt høje og buede lærred, de særlige IMAX-projektorer og den specialdesignede IMAX-sound. Endvidere skal salen ombygges med nye akustiske overflader, ligesom der installeres store luksusstole på alle pladser.

Der installeres store luksusstole på alle pladser i den nye biograf. (PR Foto).
Der installeres store luksusstole på alle pladser i den nye biograf. (PR Foto).
 

Ombygningen af den tidligere Sal 1 tager to måneder, og er allerede startet, så den nye IMAX-biograf kan stå klar til premieren på 'Avengers: Age of Ultron' d. 23. april. Af andre titler i 2015 kan bl.a. nævnes 'Star Wars: The Force Awakens', 'Jurassic World' og 'Mission: Impossible 5'.

Samfund Biografernes formand forventer rekordår i 2015

- Vi ved, at der er mange danske IMAX-fans derude, som længe har ønsket at kunne få den ultimative filmoplevelse, som IMAX er, i Danmark. Så naturligvis er vi også rigtig stolte af, at IMAX har valgt os som dansk samarbejdspartner, fortæller Kim Brochdorf, administrerende direktør, CinemaxX, i pressemeddelelsen.

- Det danske biografpublikum er vant til en høj kvalitet i biografoplevelsen, hvorfor det er helt naturligt for os at gå ind på markedet, forklarer Andrew Cripps, President, IMAX EMEA.

Når en film bliver præsenteret i IMAX, er der reelt tale om en helt anden film, end den man normalt ser. Dels er filmens billed- og lydside opgraderet gennem en særlig DMR® process (Digital Re-Mastering), dels oplever man filmen i et specialdesignet og særligt tilpasset visningsmiljø. Det er med andre ord ikke kun én ting, der skaber oplevelsen, men en sammensmeltning af alle elementer.

Se også: Disney udvider Star Wars-galaksen

I 2003 blev den første spillefilm, 'Apollo 13', tilpasset til IMAX-formatet. 'Skyfall' fra 2012 var den første film, hvor hele filmen blev produceret til IMAX, hvilket gav 26 % mere billede. Det betyder, at danske filmfans i realiteten er gået glip af 26 % af den originale film, hvis de har set den i en dansk biograf. Med åbningen af IMAX-salen hos CinemaxX i København, bliver det heldigvis muligt at få den helt store filmoplevelse inden for landets grænser.

29 kommentarer
Vis kommentarer