København ramt af kaos: - De kan umuligt allesammen blive brugt

Et flertal af københavnerne er utilfredse med mulighederne for cykelparkering i København. Det skal en ny plan fra Teknik- og Miljøudvalget lave om på

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Kigger man udover de offentlige cykelparkeringer i hovedstaden, mødes man af et kaos af væltede, forladte og klemte cykler.

Københavnerne har i dag mere 675.000 cykler til kun 180.000 offentligt tilgængelige cykelparkeringspladser i byen, og det skaber alvorlige parkeringsproblemer og stor utilfredshed..

I 2016 var det nemlig kun 37 procent af danskerne, der vil tilfredse med mulighederne for cykelparkering, det vil Københavns Kommunes Miljø- og Teknikudvalg laeve om på. Derfor har de lavet en ny ambitiøs plan for cykelparkering, der skal forberede parkeringsforholdene for de københavnske cyklister inden 2025.

Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet og tidligere teknik- og miljøborgmester i København, byder planen velkommen.

- Planen er meget ambitiøs, og det er meget positivt, at man fra politikernes side har erkendt, at der er nogle kæmpe udfordringer for cyklisterne i København, siger han til Ekstra Bladet.

Den er dog ikke helt uden knaster. Initiativerne i planen beløber sig nemlig til 0,6-2,7 milliarder kroner.

- Jeg kan have mine tvivl, om planen bliver fuldt finansieret, men jeg er rigtig glad for, at der kommer fokus på cykelparkering.

Direktøren mener også, at prioriteringen har været gal.

- Der har været en skæv prioritering af cykelparkering i forhold til bilparkering, siger han.

- Vi bryster os af at være verdens bedste cykelby, men når det kommer til parkering, halter vi langt bagefter andre cykelbyer.

Og at mulighederne for cykelparkering er for dårlig, er der ingen tvivl om, hvis man spørger de cykelglade københavnere.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

138 kommentarer
Vis kommentarer