Københavnere bliver længere på arbejdsmarkedet end andre

I gennemsnit bliver folk i hovedstadsområdet et år længere på arbejdsmarkedet end andre danskere

Danskere i hovedstadsområdet venter næsten et år længere med at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet end folk i andre dele af landet.

Det skriver Politiken ud fra nye tal fra pensionsselskabet PFA.

I gennemsnit går folk i København på pension, når de er 66,5 år. Gennemsnittet for resten af landet er 65 år og syv måneder.

For folk i hovedstadsregionen er det et helt år efter det aftalte tidspunkt i deres pensionsaftale med PFA, der har cirka 800.000 kunder på landsplan.

Ifølge PFA skyldes forskellen ikke, at københavnerne er mere lydhøre over for politikernes opsang om at arbejde mere.

Snarere skyldes det en forskel i livsstil, mener forbrugerøkonom Carsten Holdum fra PFA.

- Vi ved, at det er dyrere at bo i hovedstaden end i andre dele af landet, især når vi ser på udgifterne til en bolig i København. Samtidig er der flere kulturtilbud og aktiviteter, som koster penge, og københavnerne benytter sig i højere grad af dem. Derfor er det også nødvendigt at opretholde en høj indtægt i længere tid, siger han til Politiken.

Samtidig lyder forklaringen fra Carsten Holdum, at det større udbud af job i hovedstaden betyder, at københavnerne bliver motiveret til at blive på arbejdsmarkedet længere.

Derudover har folk i hovedstadsregionen ofte fysisk mindre krævende arbejde, og det gør det muligt at blive i jobbet.

Den generelle tendens med et længere arbejdsliv gælder dog også i industrien, selv om nedslidningen er større end hos ansatte på kontor.

Blandt Industriens Pensions 400.000 medlemmer er pensionsalderen i dag i gennemsnit 64,6 år.

Det er næsten to år mere end i 2007 - og i løbet af de seneste syv år er kvindernes pensionsalder hævet med 2,5 år, mens mændenes pensionsalder er øget med cirka halvandet år.

6 kommentarer
Vis kommentarer