Københavns Kommune kræver redegørelse fra Kærkommen

Selv om ingen af de to ansvarlige københavnske borgmestre har villet interviewes, vil de alligevel bedt plejefirmaet Kærkommen om en redegørelse

Har du erfaringer med hjemmehjælp? Ekstra Bladet sætter fokus på de ældre og svage i Danmark. Og vi har brug for din hjælp. Skriv til os eller send billeder til peo@eb.dk eller kj@eb.dk, hvis du kender til forhold, vi bør kigge nærmere på.

De to forvaltninger, som står for hjemmeplejen i Københavns Kommune vil nu bede Kærkommen om en redegørelse efter Ekstra Bladets afsløringer om det private hjemmehjælpsfirma.

Socialforvaltningen står for de borgere, der er under 65 år, som har brug for hjemmehjælp, men socialborgmester, Jesper Christensen (A) har ikke villet stille op til interview. Anders Kirchhoff, der er direktør i Københavns Socialforvaltning har dog sendt et skriftligt svar på mail:

– Københavnske borgere med brug for støtte og pleje i deres hjem skal modtage den hjælp, de er visiteret til, uanset om det er fra et privat firma som Kærkommen eller kommunens egen hjemmepleje. Københavns Socialforvaltning fører løbende tilsyn med alle sine samarbejdspartnere og vil naturligvis bede Kærkommen om en redegørelse ift. den rejste kritik, skriver Anders Kirchhoff til Ekstra Bladet.

Den tidligere hjemmehjælper sagde selv op i slutningen af 2014, da hun ikke kunne stå inde for sit arbejde. (Foto: Linda Johansen) Samfund Privat firma svigter: Umuligt at nå at passe de ældre og svage

Socialforvaltningen ønskede at se Ekstra Bladets dokumentation, men da det indeholder personfølsomme oplysninger, samt informationer om den hjemmehjælper, der har kørt ruten, har Ekstra Bladet ikke ønsket at udlevere dokumentationen.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er ansvarlig for de borgere, der er over 65 år, men Sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF), har heller ikke villet deltage i et interview. Forvaltningen vil dog også bede Kærkommen om en redegørelse, skriver Trine Maria Ilsøe, der er pressechef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Adskillige tidligere medarbejdere fortæller, hvordan de var så pressede, at de sprang over, hvor gærdet var lavest, når det kom til at pleje af de ældre og svage. (Foto: Linda Johansen) Samfund Tidligere leder i privat hjemmehjælpsfirma: Det gik værst ud over de svageste

– Det er helt afgørende, at Københavns ældre over 65 år får den hjælp, som de er visiteret til. Som borger kan man frit vælge mellem den kommunale hjemmepleje i København eller en privat leverandør, herunder Kærkommen. Vi har ikke set dokumentation for Ekstra Bladets historie, men vil naturligvis straks bede Kærkommen om en redegørelse, lyder det i en mail til Ekstra Bladet.

Selv om Suzan har brug for rutine i sin hverdag, har der siden juli sidste år været 13 forskellige hjemmehjælpere hos hende. (Foto: Anthon Unger) Vagthund Hjerneskadede Suzan: Jeg føler mig som en stor besparelse

0 kommentarer
Vis kommentarer