Københavns Politi indfører opholdsforbud på Sandkaj og Göteborg Plads

Fra tirsdag 2. juni bliver det midlertidigt forbudt at opholde sig på Sandkaj og Göteborg Plads

Mandag var den populære badebrygge i Nordhavn sort af mennesker. Video: Anthon Unger
Følg Samfund

Det er nu midlertidigt forbudt at opholde sig på Sandkaj og Göteborg Plads i Nordhavn. Det oplyser Københavns Politi.

Det er dog fortsat tilladt at færdes gennem zonen og bade fra Sandkaj, men området skal forlades, når badeturen er slut

Det sker i forsøget på at forhindre spredning af coronavirus og i kølvandet på søndagens hændelser. Her var tusindvis af mennesker samlet på det populære badested i København.

- Vi har de seneste dage set rigtig mange borgere, der er strømmet til området langs Sandkaj og Göteborg Plads for at nyde det gode vejr.

- Desværre oplever vi, at der er for mange, der ikke følger sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger for at begrænse smittefaren fra covid-19, og derfor etablerer vi nu et opholdsforbud i området, siger Københavns politidirektør, Anne Tønnes

Se billeder fra søndag herunder, hvor stedet var propfyldt.

Sandkaj

Samtidig skriver politiet, at de vil øge tilstedeværelsen i området, ligesom de oplyser, at perioden for opholdsforbuddet kan forlænges, hvis betingelserne for opretholdelse af opholdsforbuddet fortsat er opfyldt.

Ledende politiinspektør i Københavns Politi Peter Dahl siger, at politiet brugte mange ressourcer mandag på dialog med gæsterne på Nordhavn, hvor de gav råd og vejledning om restriktionerne på en meters afstand.

- Jeg kan bare sige, at vores dialogbaserede indsats ikke var nok. Derfor laver vi en timeout, der gælder indtil på torsdag. Og så skal vi bruge de næste par dage på at snakke med Københavns Kommune og By & Havn om, hvordan vi kan supplere med tiltag, så det kan åbne igen torsdag. Præcis hvilke tiltag kan jeg ikke sige nu, siger han, men tilføjer, at det blandt andet kunne være arealmarkeringer, som man har set det på Islands Brygge.

- Kan du forstå, hvis nogen undrer sig over, at I går fra at sige i går, at det går rimeligt, og at det er patruljernes opfattelse, at der ikke er for mange, til et decideret opholdsforbud?

 - Jeg mener ikke, at der er den store diskrepans mellem de to ting. Uanset billederne derfra så var vurderingen, at der var cirka en meter mellem folk, men det var den samlede mængde, der var problemet. Og der må vi konstatere, at dialog ikke var ok

 - Risikerer I ikke bare, at folk flytter over på den anden side af havnen eller et andet sted?

Det bringer mig tilbage til at sige, at politiet ikke kan løse det her. Det skal være et samarbejde med borgerne, der skal hjælpe med at opretholde disse restriktioner. 

Politiet vil være massivt til stede på Nordhavn de kommende dage, hvor man risikerer en bøde på 2500 kroner.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind