Københavns sjældne penis-plante blomstrer igen

Amorphophallus titanum, som står i botanisk have i København, er gået i blomst. Se med her

Se den struttende plante her

Du kan se penis-planten herover artiklen

Normalt sker det kun en gang hvert 15. år, men nu er den falloslignende blomst, amorphophallus titanum, i København igen gået i blomst.

Det er tredje gang på seks år, at planten blomstrer. Sidste gang det skete var i sommeren 2014, hvor begivenheden trak gæster til Palmehuset i Botanisk Have i København, hvor planten står.

Penisblomsten hænger med hovedet lige nu. Men snart vil et fire meter højt blad vokse ud af den.  (Foto: Mettelise Larsen) Samfund Den kan stadig: Penisblomsten rejser sig snart igen

Rasmus Kloster, der er gartner og til dagligt passer planten, har et bud på, hvorfor den allerede viser blomster-blade igen.

- Det sker, fordi vi er usædvanligt heldige. Vi har et genetisk pragteksemplar, og den bliver passet og plejet efter bedste evne, siger han i en pressemeddelelse fra Statens Naturhistoriske Museum.

Ildelugtende penis-plante
Planten bliver af flere kaldt en fallos-plante, fordi dens blomst vokser op som en stor, gul, falloslignende knop i midten af blomsten.

Samtidig lugter den af råddent kød, fordi den skal tiltrække sig insekter, som gerne vil lægge æg i netop kød. Når insekterne så kommer derned, bestøver de planten.

Samfund Penis-planten er poppet!

Allerede tre dage efter blomstring begynder den at visne. Men indtil da kan den have vokset op til otte til ti centimeter om dagen.

- Jeg sigter efter, at vi en dag slår verdensrekorden på tre meter og 11 centimeter, men det bliver ikke denne gang, siger gartner Rasmus Kloster.

Du kan se penis-planten herover artiklen

29 kommentarer
Vis kommentarer