Køber ind for milliarder: Nu styrtbløder de

Danske Bavarian Nordic offentliggjorde mandag, at de har købt to vacciner for minimum 2,2 milliarder. Nu har de fået et stort hak i tuden på Fondsbørsen

Det var med stor glæde, at administrerende direktør i Bavarian Nordic Paul Chaplin mandag kunne offentliggøre, at den danske virksomhed har købt to vacciner i en milliardhandel.

Men hvis han har set mandagens udvikling på Børsen, så må smilet være stivnet.

Bavarian Nordic styrtbløder, og aktien er i skrivende stund faldet med mere end syv procent.

Mandag kunne Biotekvirksomheden Bavarian Nordic afsløre, at de har haft den store pengepung fremme og købt to vacciner i en milliardhandel.

Det oplyser virksomheden mandag i en meddelelse.

I første omgang betales 2,2 milliarder kroner for vaccinerne, men hvis salget når en række mål, kan prisen stige med yderligere 3,7 milliarder.

Bio-giganten har købt rettighederne til to produkter med navnene Rabipur/RabAvert og Encepur, der bruges til beskyttelse mod henholdsvis hundegalskab og flåtbåren hjernebetændelse.

'Vores køb er i sandhed et tegn på vores vision om at blive en profitabel og uafhængig vaccinevirksomhed', skriver administrerende direktør Paul Chaplin blandt andet i meddelelsen.

Samtidig kalder han det for en 'skelsættende begivenhed'.

Betalingerne for milepælene forventes at falde mellem 2020 og 2025.

Vaccinerne er allerede i salg og omsætter i dag for omkring 1,3 milliarder kroner, oplyser Bavarian. Med købet ejer Bavarian rettighederne til salg af vaccinerne i hele verden.

I meddelelsen om købet skriver Bavarian, at selskabet forventer en lav til middel encifret vækst i årligt salg af vaccinen mod hundegalskab.

Vaccinen til flåtbåren hjernebetændelse forventes at levere mellem til høj encifret vækst.

Fordi vaccinerne er baseret på samme teknologi, som Bavarian bruger til at producere sine andre vacciner, forventes der at være en række synergieffekter.

Produktionen overgår fra GlaxoSmithKline til Bavarian over en femårig periode.

Flere overlæger anbefaler blandt andet obligatorisk cykelhjelm for at mindske antallet af personer, som kommer til skade på løbehjul. Foto: Jens Dresling Samfund - 21. okt. 2019 - kl. 08:16 Efter hovedskader og brud: Indfør tvungen cykelhjelm

86 kommentarer
Vis kommentarer