Købte billede for 60 kroner på populær hjemmeside: Nu er det 17 millioner værd

Billedet kan nu gøre ham mangemillionær

James Whiting med sit sjældne billede. Foto: Ritzau Scanpix/SWNS
James Whiting med sit sjældne billede. Foto: Ritzau Scanpix/SWNS

Den 45-årige samler Justin Whiting fra Storbritannien købte i juli 2017 et billede på eBay for 60 kroner.

- Jeg så, at billedet var til salg for 10 dollars (hvilket svarer til 60 danske kroner, red.). Det var lidt utydelig på hjemmesiden, men da jeg fik det, var det lidt mere tydelig. Jeg tænkte: Det her kunne være et rigtigt billede. Jeg har været besat af American outlaws (amerikanske forbrydere, red.) i mange år og læst masser af bøger og studeret deres ansigter, siger han til nyhedsbureauet SWNS og fortsætter:

- Billedet var identisk med et i min bog, men det var bare fuld størrelse. Det samme sagde alle mine venner, men jeg vidste, at jeg var nødt til at kontakte nogle eksperter.

Justin Whiting fik kontakt til Will Dunniway, der er amerikansk ekspert i billeder fra det 19. århundrede. Han kunne fortælle, at det var et billede af den legendariske skurk fra det vilde vesten Jesse James.

Foto: Ritzau Scanpix/SWNS
Foto: Ritzau Scanpix/SWNS
 

Billedet forestillede en ung, 14-årig Jesse James, og ifølge Will Dunniway er det 17 millioner kroner værd.

Ifølge SWNS står der i Will Dunniways rapport, at billeder er fra 1861-2, og at det passer i forhold til perioden.

Ligger i vennens pengeskab
Justin Whiting sendte derfor billedet til Kent Gibson, der er retsmedicinsk ekspert og tidligere har hjulpet med at identificere materiale over for FBI. Han bekræfter over for SWNS, at billedet af Jesse James kan indbringe Justin Whiting en rigtig god sum.

- Al held og lykke til Justin. Et originalt fotografi af forbryderen Billy the Kid blev i 2015 solgt for fem millioner dollars (hvilket svarer til 30 millioner kroner, red.), så alt er muligt. Jesse James var en meget kendt forbryder, så det er selvfølgelig et meget værdifuldt billede, siger Kent Gibson til SWNS.

Justin Whiting, der har været uden arbejde siden 2003, da han har problemer med sin ryg, er ikke i tvivl: Billedet skal sælges.

Og når billedet er solgt, vil han købe et hus og en bil, men indtil da ligger billedet i en af hans venners pengeskab.

Læs også om Loren, der fandt et gammelt tæppe i sit skab - nu er han millionær.